שרה

מידע על ביטוח לאומי

הגשתי תלונה נגד אימי בגין אלימות קשה כלפי לפני מספר שנים - כעת היא מבקשת ממני לבטל אותה - היות ולטענתה עקב התלונה היא לא מקבלת כסף מהביטוח לאומי (יש לציין שאימי גרושה) ברצוני לברר האם היא דוברת אמת שע"פ החוק מעכבים לה כספים בביטוח לאומי (לא מצאתי מידע באתר שלהם) או שהיא מנסה להפעיל עלי מנפילוציות ויש לה בזה כוונת נסתרות

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום שרה, אכן את צודקת ולא ניראה שיש קשר. יחד עם זאת פורום זה נועד לתת מענה משפטי מקצועי לשאלות בענייני עבירות פליליות המתייחסות לטיפול הרשויות בתופעת ה"אלימות במשפחה" (אלמ"ב). בפורום אני נותן מענה ראשוני למגוון שאלות הקשורות לחשודים או נאשמים בביצוע עבירות מין ואלימות כלפי בן משפחה, עבירות אלימות כלפי בן זוג, קטין או חסר ישע, זכויות נפגעי-עבירה ובכל הקשור בכך. ההתמחות שלי היא כעורך דין לעניינים פליליים והשאלה אינה קשורה להתמחות שלי. אני ממליץ שתפני את השאלה לפורום ביטוח לאומי באתר זה. באופן כללי המוסד לביטוח לאומי פועל לצמצום הפערים הכלכליים בישראל ומטרתו העיקרית היא להבטיח קיום בסיסי לאוכלוסיות הזכאיות. נושאים וזכויות המזכות בקבלת סיוע הם: • תאונות עבודה ונפגעי עבודה • אבטלה וזכויות מובטלים • הבטחת הכנסה • קצבת נכות כללית • גמלת ילד נכה • קצבת שירותים מיוחדים • גמלת ניידות • גמלת סיעוד • קצבת זיקנה • קצבת שאירים • משפחות שבראשן הורה עצמאי (משפחות חד הוריות) • תשלום עבור שירות מילואים • תגמולים למתנדב שנפגע במהלך התנדבותו • פיצויים לעובדים במקרה של פירוק • עובדים זרים • תשלומים לביטוח לאומי בנוסף, לא ברור משאלתך אילו זכויות מונעות ממנה את קבלת קצבאות הביטוח הלאומי. בברכה עו"ד יאיר רגב