לירון

פינוי בן זוג אלים מדירתי

שלום, לפני כחודש נפרדתי מבן זוגי לאחר שהפגין כלפי אלימות פיזית ומילולית ובקשתי שיפנה את הדירה (עבר לגור אתי חודשיים קודם לכן בדירה שאני שוכרת מזה 15 שנים). מאז הוא ממשיך להתגורר בדירה, לא עוזב, טוען שהוא מחפש דירה ולא מוצא. חוזה השכירות הינו שלי מול בעלי הדירה, החתמתי אותו כדייר משנה מולי כאשר נכנס על מנת שיוכל לקבל תו חניה אך עדיין - קיים חוזה מולי בלבד. בחוזה זה יש סעיף של סטנדרטי של התראה מוקדמת של 45 יום במידה ואחד מהצדדים רוצה בכך. כיצד אני יכולה לפנות אותו מדירתי??? החיים הפכו לסיוט, הוא מאיים עלי, ממשיך לאיים עלי ולקלל אותי ולא מוכן להתחייב לשום תאריך יציאה מהדירה. אנא עזרתכם!!! תודה רבה

עו"ד פלילי יאיר רגב

היי לירון, ראשית עליך להיוועץ עם עו"ד העוסק בפינוי פולשים ודיירים. שנית, אין מנוס אלה לפנות מייד למשטרה ולהתלונן על העבירות הפליליות שביצע נגדך ולפרט כמה שניתן את כל המעשים שעשה תוך התמקדות במקום ובזמן. במקביל את יכולה להוציא צו למניעת הטרדה מאיימת בשלב ראשון במעמד צד אחד. מטרת החוק למניעת הטרדה מאיימת, כקבוע בסעיף 1 בו, הינה: "להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו". הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות בהן יש בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו, או בחירותו של האדם, או כי הוא עלול לפגוע בגופו (המדובר במבחן אובייקטיבי). באמצעות צו למניעת הטרדה מאיימת רשאי בית המשפט לאסור על אדם: o ליצור עם הנפגע כל קשר בעל-פה, בכתב, או בכל אמצעי אחר. o להימצא במרחק מסוים מדירת מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או ממקום לימודיו של הנפגע, או ממקום אחר שהנפגע נוהג להימצא בו בקביעות. o להטריד את הנפגע בכל דרך אחרת. o לשאת או להחזיק נשק, לרבות נשק שניתן לו מטעם רשות ביטחון או רשות אחרת מרשויות המדינה. המקרים בהם ניתן להגיש את הבקשה לצו: o בוצעה הטרדה מאיימת כהגדרתה בחוק. o התנהגות המטריד או המאיים, נותנת בסיס סביר להניח, כי הוא מהווה סכנה גופנית או ממשית לאדם אחר או כי הוא עלול לבצע בו עבירת מין. o סמוך לפני הגשת הבקשה, מי שכנגדו מתבקש צו פגע בגופו של אדם אחר, ביצע עבירת מין באדם אחר או כלא אדם אחר שלא כדין. למי ואיך פונים • על הנפגע לגשת לבית משפט השלום על מנת לבקש את הצו. • ניתן לבקש צו זמני עד ל-7 ימים במעמד צד אחד (כלומר, ללא נוכחות המטריד). • בדיון בבקשה יקבע בית המשפט דיון במעמד שני הצדדים. • בקשת הצו נעשית באמצעות מילוי טופס בקשה. חשוב לדעת • הצו יכול לבוא לצד צו הגנה במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה, והוא אינו גורע ממנו או מסמכות בית המשפט בעניין זה. • את הבקשה ניתן להגיש גם ללא הגשת תלונה במשטרה. הפרת הצו • הפרת הוראה מהוראות הצו, משמעה עבירה פלילית של הפרת הוראה חוקית, ועלולה להביא להגשת כתב אישום כנגד המפר ואף למעצרו. בהצלחה