רביב

שאלות על הקלטה קולית ועריכתה

1) אשתי ערכה הקלטה קולית שלי(הקליטה כמה שיחות וערכה אותם במחשב כאילו הם שיחה אחת, על איזה חוק היא עברה? 2)מה משקל הודעה בעל פה בעבירה מול חבר?

עו"ד פלילי יאיר רגב

רביב שלום, 1. על-פניו, ולפני בדיקה יסודית של העובדות, ייתכן שנעברה עבירה של האזנת סתר, במידה והמאזינה לא היתה צד לשיחות. ניתן גם לבחון גם עבירה של זיוף. אך לשם מתן חוות דעת מקיפה באשר לעבירות אלו ונוספות נדרש לבחון את תוכן השיחות ונסיבותיהן. חוק האזנת סתר, אוסר ככלל על האזנת סתר ועל שימוש בידיעה או בתוכנה של שיחה שהושגו על-ידי האזנת סתר. האזנת סתר לשיחותיו של אדם ללא ידיעתו פוגעת בזכותו לפרטיות. 2. הודעה בעל-פה היא ראיה לכל דבר ועניין. העובדה שמדובר בחבר, תבחן במסגרת הכוללת, ותהווה מדד למשקל שיינתן לראיה. אם כוונתך להודאה בביצוע עבירה שנאמרה לחברך...במידה וידווח על כך זו נקראת "הודיית חוץ של נאשם". עדות חברך על מה ששמע הינה קבילה, אם התביעה הוכיחה את הנסיבות בהן נמסרה ההודאה ואם אכן ההודאה היתה "חופשית ומרצון". משקלה נבחן על פי מבחן פנימי(הגיון ואותות אמת)ומבחן חיצוני דברים שיאמתו את האמירה. כן יש דרישה לתוספת ראייתית של "דבר מה נוסף" ראיה מאמתת שבאה ממקור חיצוני להודיה. כוחה הראייתי יבחן לאור מכלול הנסיבות. בברכה,