אסנת

בן 14 אלים מאוד

שלום אני עובדת כבייביסיטר של ילדה בת 5 שיש לה אח בן 14 די מופרע. האימא מגדלת את שניהם לבד ורוב היום לא בבית אלא עובדת. הילד בן ה-14 נוטה לאלימות לעיתים קרובות. יש לו בבית אלת בייסבול וכשהוא מתעצבן הוא מאיים שיכה עם האלה. באחד הימים שבו הייתי אצלם בבית הוא הרביץ לאחותו הקטנה בלי האלה וכשאני הגנתי עליו הוא הרביץ לי וכשהאימא הגיעה מהעבודה הרביץ גם לה עד שנאלצה לקרוא למשטרה כי לא הצליחה להשתלט עליו. שוטרים הגיעו ולקחו אותו לתחנה אבל לא עשו לו כלום והוא חזר הביתה באותו הערב. האם אין פיתרון במשטרה לילד כזה שלא מהסס להרביץ לכל אחד למרות גילו?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום אסנת, אכן האם פעלה נכון כאשר דיווחה למשטרה. העובדה שהילד חזר לאחר חקירת המשטרה לא מצביע שלא נעשה דבר. המשטרה חייבת לדווח על האלימות כלפי האחות הקטנה לפקידת הסעד וכן לשירות המבחן האגף לנוער צעירים ושירותי תקון. האלימות והניכור החברתי ההולכים וגוברים בקרב בני נוער וצעירים בחברה הישראלית, מחייבים חשיבה מעמיקה ופיתוח פתרונות יצירתיים להתמודדות עם התופעות ויצירת מנגנונים יעילים לצורך מניעתם. קצין המבחן יבצע חקירה פסיכו-סוציאלית ויגיש תסקיר למשטרה ובמקרים שאין אפשרות לטיפול ימליץ להגיש כתב אישום ובמקביל יינתן טיפול סמכותי. על האם לשתף פעולה עם שירות המבחן וגורמי הרווחה על מנת לטפל בבעיית האלימות ובסיבותיה. הדאגה העיקרית לעצור את הידרדרות הנער ולמנוע מאחותו להיהפך לקורבן אלימות והתעללות. נקווה שיצליחו,