דודי

גרושתו של אחי הגישה נגדו בקשה לצו הגנה

שלום, גרושתו של אחי הגישה נגדו בקשה לצו הגנה. התקיים דיון במעמד צד אחד. השופט קבע כי "מבלי לקבוע האם גרסת הגרושה נכונה או לא, הוא אוסר על הגרוש לקלל, לאיים או לנקוט באלימות" כמו כן קבע כי "אין באמור כדי לשמש כנגד הגרוש בכל דבר ועניין". עוד קבע כי "מתייתר הצורך לקבוע דיון במעמד שני הצדדים, אלא אם כן הגרוש יבקש זאת". האם מדובר בצו הגנה? כי הרי החוק למניעת אלימות במשפחה קובע חובה לקיים דיון במעמד הצדדים תוך 7 ימים כאשר ניתן צו הגנה, כמו כן סעיף 3 לחוק קובע : . לבקשת בן משפחה, היועץ המשפטי לממשלה או נציגו, תובע משטרתי או עובד סוציאלי שהתמנה על פי חוק הנוער (טיפול והשגחה), התש"ך-1960 או על פי חוק ההגנה על חוסים, התשכ"ו-1966, רשאי בית המשפט לתת צו הגנה מפני אדם אם ראה כי נתקיים אחד מאלה: (1) בסמוך לפני הגשת הבקשה נהג באלימות בבן משפחתו, ביצע בו עבירת מין או כלא אותו שלא כדין; (2) התנהגותו נותנת בסיס סביר להניח כי הוא מהווה סכנה גופנית ממשית לבן משפחתו או שהוא עלול לבצע בו עבירת מין; (3) התעלל בבן משפחתו התעללות נפשית מתמשכת, או התנהג באופן שאינו מאפשר לבן משפחתו ניהול סביר ותקין של חייו; לענין סעיף זה, "עבירת מין" – עבירה לפי סימן ה' בפרק י' לחוק העונשין, תשל"ז-1977. כלומר: שהשופט השתכנע כי מבקש הצו צודק בטענותיו. תודה. דודי

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום דודי, צו הגנה הינו סעד זמני הניתן על ידי בית משפט מתוקף החוק למניעת אלימות במשפחה. מטרתו של צו ההגנה להרחיק את בן הזוג התוקפן והאלים מבני המשפחה המותקפים. בית משפט יכול להוציא צו הגנה במקרים של אלימות או חשש לאלימות במשפחה. צו זה אוסר על אדם, לעשות את אחד מהבאים: 1. להיכנס לדירה בה מתגורר בן משפחתו או להתקרב אליה (גם אם הדירה שלו באופן חלקי או מלא). 2. להטריד את בן משפחתו בכל דרך ובכל מקום. ועוד.. אולם בוא נהיה פרקטיים, השופטת החליטה שאסור לבן הזוג "לקלל, לאיים או לנקוט באלימות". ובכל מקרה זה אסור. יתר על כן היא לא קובעת שהיא מאמינה למבקשת. אני סבור שאין לאחיך כל סיבה אמיתית להתנגד לצו או לטעון שהוא מגביל אותו. לפיכך אין טעם לבקש דיון במעמד הצדדים. אני מקווה שעזרתי, בכל מקרה ניתן להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד לענייני משפחה, אני סבור לאור המידע שבפנייתך כי אין סיבה להתנגד לצו שניתן. בברכה,