יואל

נפתח לי תיק במשטרה ואני רוצה לעיין ברישום הפלילי שלי

שלום עו"ד יאיר רגב, לפני כשנה נפתח לי תיק במשטרה בזמן שנסעתי לטיול בצפון. נקלעתי לסכסוך עם נהג ואיימתי עליו לאחר שהוא שקילל אותי. התקבלתי לעבודה ורוצים שאצהיר שאין לי עבר. אני רוצה לעיין ברישום הפלילי שלי לדעת האם התיק סגור?

עו"ד פלילי יאיר רגב

יואל שלום, החוק מאפשר לכל אדם לעיין במידע הפלילי הנוגע לו עצמו, אותו ניתן לקבל בכל תחנת משטרה. המידע המופיע בתדפיס הפלילי הוא חסוי והשגתו בדרך שאינה חוקית היא עבירה פלילית, זאת גם כאשר בעל התדפיס מסכים למסור את התדפיס. תדפיס המרשם הפלילי כולל את רישומיו הפליליים של האדם וכמו כן את רישומיו המשטרתיים. רישומיו הפליליים כוללים: הרשעות ועונשים של בית משפט בשל עבירות פשע ועוון. צווי מבחן, צווים בדבר התחייבות להימנע מעבירה וצווי שירות לתועלת הציבור (אף אם ניתנו ללא הרשעה) - שניתנו עקב עבירה. אי הרשעה של קטין והחלטה על דרכי טיפול לפי חוק הנוער (שפיטה, ענישה ודרכי טיפול). החלטת נשיא המדינה על קיצור או ביטול תקופת התיישנות או מחיקה של העבירה. נוסף למרשם פלילי, ישנו לכל אדם גם רישום משטרתי, המופיע בתדפיס הפלילי וכולל: תיקים שנסגרו ללא העמדה לדין - בעילת "העדר אשמה", "חוסר ראיות" או "חוסר עניין לציבור". סגירת תיק בעילה שאיננה "העדר אשמה" יכולה להיות בעייתית לעתים, ולכן ניתן לפנות לתביעה לשינוי עילת סגירת התיק במידת הצורך. • תיקים בהם חזרה בה התביעה מכתב אישום • הליכים שעוכבו בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה • תלונות שהוגשו ולא נפתחה בעניינן חקירה • תיקי חקירה פתוחים • תיקים שמתנהלים בבית המשפט לידיעתך, פרטי הרישום המשטרתי חשופים למשטרה ולגופי ביטחון בלבד. בתדפיס המידע הפלילי מרישומי המשטרה עליך לבדוק, משפטים וחקירות תלויים ועומדים (תיקי מב"ד - ממתין לבירור דין) האם התיק סגור או פתוח. לגבי תיקי חקירה שנסגרו מופיעה עילת הסגירה חוסר בראיות ו/או העדר עניין לציבור. ובקיצור, על מנת לעיין במידע הפלילי יש למלא טופס בקשה לעיון במידע הפלילי. ניתן לפנות לכל תחנת משטרה בכדי למלא את הטופס. בעת מילוי הטופס יש להצטייד במסמכים הבאים: תעודת זהות (תושב או אזרח חו"ל בלבד רשאי להזדהות באמצעות דרכון בר תוקף). כיום אין צורך בבול הכנסה על סך 30 ₪. לאחר מילוי טופס הבקשה בתחנת המשטרה, תקבלו את תדפיס המידע הפלילי. עליך לדעת, המידע המופיע בתדפיס הפלילי הוא חסוי והשגתו בדרך שאינה חוקית היא עבירה פלילית על פי סעיף 22 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, וזאת גם כאשר בעל התדפיס מסכים למסור את התדפיס. בהצלחה,