רקפת

תיק פתוח בעקבות סכסוך

שלום רב, רציתי לשאול בבקשה אם אדם קיבל מכתב שתוך 30 יום עליו להמציא במכתב מנומק למה לא להגיש נגדו כתב אישום. והעורך דין שלו מבקש בקשה מנומקת בכתב שמבקש לראות את התיק על מנת להתייחס וגם מבקש להיפגש פנים מול פנים עם התביעה, ובמקביל לכך התביעה מתקשרת לעורך דין ומודיעה שאין אפשרות לראות את התיק כי התיק חזר בחזרה למשטרה מה זה אומר? האם זה משהו חיובי או לא בהכרח? האם העניין של 30 הימים פגה או נדחתה? אשמח לתשובה

עו"ד משה אלון

שלום רב, זה מצב שקורה פעמים רבות. זה אומר שהתיק חזר להשלמת חקירה למשטרה וככל הנראה יש כוונה ממשית להגיש כתב אישום. במקרה כזה צריך לוודא שהפרקליטות מעודכנת שברגע שהתיק חוזר אליהם תוכלו לצלם אותו ואז לטעון את הטענות.