לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אבג

תיק סגור חוסר עניין לציבור

שלום, לפני מעל לחצי שנה נעצרתי (פעם יחידה) והובלתי לחקירה ושוחררתי, העניין היה "זוטרות" ויום למחרת התיק נסגר בעילת "חוסר עניין לציבור". לאחר כחודשיים הלכתי להוציא תפיס רישום פלילי במשטרת והוציאו לי דף אחד בלבד! לפי מה שהבנתי באתרים השונים שקראתי והתייעצות עם עו"ד היה אלי גם לקבל דף נוסף שבו מפורט כי יש תיק סגור, אך לא קיבלתי כלום, רק דף ראשון שבו רשום למטה "אם קיבלת רק דף זה אין לגביך שום מידע פלילי." באותה עת השוטר שהדפיס לי את המסמך ראה כי יש לי רישום כל שהוא. התייעצתי עם עו"ד בפורום (לדעתי כאן...) ונאמר לי כי לוקח זמן לעיתים למידע הזה להתעדכן במערכת, חיכיתי עוד כ 4 וחצי חודשים ואתמול הלכתי שוב. הפעם לא רק שקיבלתי אותו דף אחד בלבד אלא השוטר/חוקר שהדפיס לי אותו לא ראה בכלל שיש לי משהו, אמרתי לו שזה לא יתכן כי יש לי תיק סגור הוא התחיל להסתכל במערכת, לא ראה כלום ושאל אותי אם מדובר בזמן שהייתי "נוער", יצויין כי הגיל הוא 25, כבר לא רציתי שיתחיל "לחפור" בזה אז יצאתי. השאלה שלי היא האם תיק סגור בעילת חוסר עניין לציבור יכול להיעלם כך? הוא לא אמור לפחות 5 שנים להופיע איפה שהוא ? ואיך יכול להיות שאפילו ברישומים משטרה לא רואים זאת?

עו״ד גלעד כצמן

שלום תיק שנסגר מעילה שאינה חוסר אשמה אמור להשאר רשום. אולי טרם נרשם או שלא נרשם מתוך טעות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום פלילי