אלון

קבלן רוצה להביא מומחה מטענו זאת לאחר שלפני התביעה טען שהיה מומחה מטעמו שלא מצא ליקויים

קבלן איחר במסירת דירה בחצי שנה. גם לאחר מסירתה, מסר אותה לא בשלמותה כאשר היו בה מספר דברים מסכני חיים כמו משקוף חסר (!!!), דלת ממ"ד שיוצאת לה הידית החוצה, מעקה מרפסת ללא אישור, חוטי חשמל חשופים וכו'. הרוכשים הביאו בדק בית שהעריך את כלל הליקויים עוד לפני הכניסה לדירה ומסירת החזקה. לתגובת הקבלן, הוא הביא בתגובה לדו"ח זה מומחה משלו והמומחה טען כי אין ליקויים ומה שהיה סודר. לאחר מסירת הדירה, הגיע שוב המהנדס מטעם הרוכשים ובדק את הדירה וראה שכלום לא תוקן וגם נוספו ליקויים נוספים. הקבלן צחק וזילזל ברוכשים ולא הגיע לתקן. לאחר הגשת התביעה, פתאום מבקש הקבלן להביא מומחה מטעמו לדירה. האם הגיוני, שלמרות שטען כי היה כבר מומחה בדירה (והקבלן סירב להעביר את הדו"ח שלו לרוכשים ולעורך דינם), הוא יקבל זכות להביא שוב פעם מומחה ? עורך דיני טוען שזו זכותו אך אני טוען שזה רק מוכיח שהוא שיקר בפעם הראשונה ולכן אין לו זכות כזו. אם לא הביא מומחה אלא רק אמר שהביא, הרי שטענת הרוכשים הוכחה. האם לא כך ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

אלון, שלום רב, עורך הדין שלך צודק. הקבלן – כמו כל צד במשפט – זכאי להביא חוות דעת מומחה שתתייחס לתביעה ולטענותיך.

אלון

גם אם הוא טען פני שלב התביעה שהוא עשה זאת ? כמו כן, עוד לא נקבע דיון ראשוני.