דייר 1

רטיבויות

הדירה טרם נמסרה לי אולם זיהיתי כבר במספר מקומות רטיבויות. בדירה מהגג, כמו כן במרפסת אצלי שדולפת לשכן. הקבלן הודיע לי שתיקן אולם חוץ מעיכוב וצביעת התקרה והקיר לא עשה דבר. אני מעוניין לבצע בדיקת רטיבות לגג ולמרפסות ולהציף את הדירה בטרם אקבל אותה על מנת שאוודא שאיני מקבל כאב ראש גדול. הקבלן לא מאשר. מה עליי לעשות?

חיים מן, עו"ד ומגשר

בנסיבות המתוארות ומול סירוב הקבלן לאפשר לך לבצע את בדיקת איטום הדירה הייתי ממליץ לשלוח מכתב רשום לקבלן, בו אתה מעלה את החששות שלך על הכתב וכן את הבקשה שלך לבצע את הבדיקות האמורות בדירה. במכתב הזה צריך להתריע בפני הקבלן שלאור העובדה שכבר היו נזילות בדירה יש לבצע את הבדיקות ושבמידה וח"ו הוא לא יאפשר ביצוען, תבצע את הבדיקות מייד לאחר קבלת הדירה ובמידה ויתגלה שיש לבצע תיקונים - הוא יתבע לעשות כן ויישא בכל ההוצאות הכרוכות בכך. את קבלת החזקה בדירה אני ממליץ לבצע עם איש מקצוע שיוכל לבדוק את הדירה. מייד עם קבלת הדירה יהיה נכון לבצע בדיקות מקיפות שילמדו אותך מה מצבה האמיתי - באופן שיאפשר פנייה מהירה לקבלן. אני ממליץ להסתייע בעורך דין לניהול ההליך. בהצלחה חיים מן, עו"ד