אילן

סגירת מסתורי כביסה

שלום בבניין משותף חלק מהדיירים כולל אני סגרנו את מסתור הכביסה והפכנו אותו לחדרון קטן בבית. התבקשנו ע"י העירייה להוציא היתר (לאחר שהמסתר נסגר). לאחר שנתיים תהליך ההיתר התקדם ממש לסופו ופתאום צצה דרישה זו: "יש להמציא מסתור כביסה חליפי" מספר דיירים פנו לעייריה בשאלה מאיפה דרישה הזוייה זו הופיע שלא נומר רק בשלב סופי זה. נאמר ע"י פקיד מטפל שבהחלט הדרישה תמוהה והיא תטופל שוב. עבר זמן רב מעל חודשיים ועדיין אין שינוי בדרישה זו. אם דרישה זו אם היא הגיונית היא ללא מענה מבחינת הדיירים ותגרום לבעיה ללא פתרון. האם הדרישה חוקית וחייב שיהיה מסתור כביסה חליפי גם לדיירים שלא מעוניינים בה/סגרו את המסתור? (כולם יש מייבש או תולים כביסה בשטח הבית ואין פגם אסטטי בבניין) אשמח לתשובה. תודה רבה

חיים מן, עו"ד ומגשר

אילן שלום, לא כתבת על מה מבססת העירייה את הדרישה שלה למסתור כביסה חלופי. לא פירטת אם ניסתם להשיב לדרישה זו בכך שאתם מוותרים מבחינתכם על מסתור הכביסה וביחד עם זה מתחייבים שלא לתלות את הכביסה שלכם מחוץ לבית כי יש לכם פתרון לייבוש הכביסה. בהיעדר נתונים אלה - קשה להשיב לשאלתך. על פני הדברים - מטרת העירייה היא למנוע התנפנפות של כביסה מחוץ לגבולות הויזואליים של הבניין. יש לענות על הצורך הזה. מציע שתגיע עם כל החומר הרלבנטי ליעוץ מקצועי שיוכל לכוון אותך בצורה מדוייקת יותר. בברכה חיים מן, עו"ד ומגשר 02-6246777