יוסי

איך מתמודדים עם שם ששונה

שלום, אמי, ילידת 1930 מאלבה-יוליה רומניה, עלתה לארץ ללא משפחתה בספינת מעפילים ב- 1946 (בעליה בלתי לגאלית) בהיותה בת 16. עם הגעתה, פקיד הסוכנות "עיברת" את שמה הפרטי ואין לה אסמכתא כלשהי על שמה המקורי. שם המשפחה נשאר ללא שינוי. תעודת הזיהוי והדרכון שבידיה מציינים כי נולדה ברומניה (יש לה גם דרכון ישן בו רשום "אלבה-יוליה") 1. בהתחשב בשנת העליה, האם היא זכאית לאזרחות רומנית? במידה וכן: 2. האם יש דרך להתמודד עם שינוי השם הפרטי? האם ניתן לעשות זאת על ידי תצהיר שלה? 3. האם אני, כבנה, זכאי לאזרחות רומנית? תודה, יוסי

חיים ינאי עו"ד

מסיפור המעשה שתיארת, עולה כי אימך עדיין נמצאת ברומניה לפי הרישומים שלהם. היא איבדה את אזרחותה הרומנית אך היא זכאית לבקש את האזרחות מחדש. לשם כך צריך להיות זהות בין השמות או הוכחה על שינוי שמות משם הלידה ועד עכשיו. אין אפשרות לייעץ באופן כללי אלא צריך לבחון כל מקרה לגופו ולראות את המסמכים על מה מדובר ולבחון את תעודת הלידה המקורית. לאחר שלאמא שלך יהיה מסמכים הדרושים לקבלת דרכון, דהיינו, תעודת לידה רומנית ועליה מספר תעודת זהות ותעודת נישואין רומנית תהיה זכאי גם אתה לבקש את האזרחות הרומנית. אין האמור במידע דלעיל מהווה ייעוץ משפטי וכל מקרה לגופו צריך להבדק באופן פרטני.