מיכאל

תעודת לידה ממולדובה

אני רוצה להגיש בקשה לאזרחות על סמך תעודת הלידה של אבי ששיחזור שלה בשפה הרומנית קיבלתי בשגרירות מולדובה. השאלה היא: כשאני מגיש מסמכים בקונסוליה הרומנית האם אני יכול לתת להם סתם צילום של התעודה (ולהראות את המקור) או שאני חייב לתת להם צילום (העתק) עם אישור נוטריוני? למעשה, זאת השאלה לגבי כל מסמך עכשיוי ממולדובה ברומנית: האם הוא גם חייב אפוסטיל למקור ואישור נוטריון להעתק? בתודה, מיכאל.

חיים ינאי עו"ד

כל מסמך רישמי שהוא לא מוצא מרומניה הם יכולים לדרוש לראות את המקור ולחייב שהמקור ישא חותמת אפוסטיל לוודא שהוא לא מזוייף. אינני רואה שינוי לגבי רפובליקה מולדובה גם אם המסמך עצמו כתוב בשפה הרומנית.