• 18 במאי 2015

    מסמכים לאזרחות רומנית

    1. א. האם במשרד הפנים צריך לבקש שהמסמך המעיד על אזרחות ישראלית יהיה כתוב באנגלית ועברית או רק בעברית (לפני התרגום לרומנית)?
    ב. האם צריך להיות מצויין בו תאריך רכישת האזרחות?
    ג. האם צריך להיות מצויין בו סוג רכישת האזרחות (חוק השבות / התאזרחות)?
    2. א. האם צריך לקבל תעודת יושר מרומניה לפני הגשת כל המסמכים לאזרחות או שניתן לעשות זאת במקביל?
    ב. מה העלות של הוצאת תעודת יושר מרומניה?

    18 במאי 2015
  • מנהל הפורום חיים ינאי עו"ד 18 במאי 2015

    מסמכים לאזרחות רומנית

    שלום רב, לשאלותייך התשובות הן כדלקמן:
    1. לא משנה באיזה שפה משרד הפנים הישראלי מוציא את האישורים יש לתרגם אותם ולאשר אותם אצל נוטריון הבקי בשפה הרומנית.
    בזמן האחרון יש תלונות במינהל האזרחות ברומניה כי הנוטריונים כאן לא מקפידים כאן על נכונות התרגום ונותנים יד לזיוף שמות.
    הוגשו תלונות במשרד המשפטים.
    2. כן. צריך להיות מצויין תאריך רכישת האזרחות.
    3. אין חשיבות סוג רכישת האזרחות.
    כדאי לבקש תעודת יושר מרומניה במקביל להגשת מסמכי האזרחות, כיוון שהיא בתוקף רק חצי שנה.
    4. ניתן לבקש תעודת יושר מהשגרירות הרומנית או באמצעות עורכי דין המתמחים בסוג זה של עבודה ואצלהם העלות משתנה.

    18 במאי 2015
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?