מסמכים לאזרחות רומנית - פורום דרכון / אזרחות רומנית

שאלה חדשה
  • גל

    נשלח ע"יגל 00:14, 18 במאי 2015

    1. א. האם במשרד הפנים צריך לבקש שהמסמך המעיד על אזרחות ישראלית יהיה כתוב באנגלית ועברית או רק בעברית (לפני התרגום לרומנית)? ב. האם צריך להיות מצויין בו תאריך רכישת האזרחות? ג. האם צריך להיות מצויין בו סוג רכישת האזרחות (חוק השבות / התאזרחות)? 2. א. האם צריך לקבל תעודת יושר מרומניה לפני הגשת כל המסמכים לאזרחות או שניתן לעשות זאת במקביל? ב. מה העלות של הוצאת תעודת יושר מרומניה?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

    חיים ינאי עו"ד,מנהל הפורום

    09:16, 18 במאי 2015

    שלום רב, לשאלותייך התשובות הן כדלקמן:
    1. לא משנה באיזה שפה משרד הפנים הישראלי מוציא את האישורים יש לתרגם אותם ולאשר אותם אצל נוטריון הבקי בשפה הרומנית.
    בזמן האחרון יש תלונות במינהל האזרחות ברומניה כי הנוטריונים כאן לא מקפידים כאן על נכונות התרגום ונותנים יד לזיוף שמות.
    הוגשו תלונות במשרד המשפטים.
    2. כן. צריך להיות מצויין תאריך רכישת האזרחות.
    3. אין חשיבות סוג רכישת האזרחות.
    כדאי לבקש תעודת יושר מרומניה במקביל להגשת מסמכי האזרחות, כיוון שהיא בתוקף רק חצי שנה.
    4. ניתן לבקש תעודת יושר מהשגרירות הרומנית או באמצעות עורכי דין המתמחים בסוג זה של עבודה ואצלהם העלות משתנה.

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

מנהל הפורום: עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

משרדו של עו"ד ינאי קיים משנת 1966 ונותן שירותים משפטיים שונים בישראל והחל מ-1996 גם ברומניה. עו"ד ינ
למידע נוסף

053-9367351 חיוג
הודעה

הפורום מיועד לכל המתעניין בקבלת אזרחות ודרכון רומני, ענייני החזרת רכוש או פיצוי תמורתו ופנסיות מרומניה בגין העבודה ורדיפות, עסקים ברומניה, טיפול בענייני רישומים של מעמד אישי ברומניה, טיפול בתאונות דרכים לאזרחים ישראליים ברומניה, מתן חוות דעת לבתי משפט בישראל לגבי החלת חוקים רומנים, תרגום מסמכים ואישורים נוטריונים אפוסטיל וכן לכל בעיה אחרת בקשר לרומניה.