א

ידיעת השפה הרומנית לצורך הגשת בקשה לאזרחות

ביקרתי בקונסוליה בר"ג לפני כחודש ונאמר לי שלצורך הגשת הבקשה לאזרחות, עליי להיות מלווה באדם הדובר רומנית (ככל הנראה מכיוון שבמעמד ההגשה אני נדרש לחתום על טפסים ברומנית ואני אינני דובר את השפה). ביקרתי שם היום בליווי דובר רומנית, אך סירבו לאפשר לי להגיש את הבקשה בטענה שנדרש *מתורגמן מורשה* שילווה אותי. הפקידה טענה שכשהיא ממלאת את הטפסים, היא מציינת שעמד מולה מתורגמן מורשה וכן את מספר הרשיון שלו. האם זוהי דרישה מוכרת? כשאימי עשתה את התהליך לפני כשנה, לא נדרש ממנה לדעת רומנית לאורך כל הפרוצדורה.

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אכן השתנו הנוהלים שמייסמים בקונסוליה. אינני מביע דיעה אם יש להם גיבוי חוקי מבחינת הדין הרומני לנוהלים אלה. כידוע שירות זה שייך למשרד החוץ הרומני והוא הכתובת לכל הטענות.