ל

מתורגמן מורשה - מה זה?

מישהי כתבה לא מזמן שבקונסוליה דורשים לבוא עם מתורגמן מורשה לשפה הרומנית ולהציג רשיון שלו. מה זה המתורגמן המורשה? הרי בישראל אין מקצוע כזה ( בהבדיל מרומניה) ואין רשיונות למתורגמנים. המתורגמנים אצל נוטריונים רק מספקים הצהרה עם מס' ת.ז. שלהם . האם משהו שאינו דובר רומנית ושיש לו אזרחות רומנית והוא רוצה להוציא דרכון חדש צריך גם לבוא עם מתורגמן מורשה? איפה מוצאים אחד כזה?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

ברומניה יש מתרגמים רשמיים לכל שפה וגם לשפה העברית. בקרוב אני עצמי אקל תואר של מתרגם מורשה רומנית- עברית עד אז אין לי פתרון בשבילך.