עידו

מתרגם מוסמך לפי החוק הרומני

האם ידוע לך שדרישה לידיעת רומנית בקונסוליה בארץ חוקית .היות והחוק הרומני לא דורש ידיעת השפה מאזרח המשמעות שאזרח רומני שמגיע לבקשה או לחידוש דרכון ואינו דובר רומנית לא יכול לקבל שרות קונסולרי.

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

tאתה מדבר על שירותים קונסולריים לאזרח רומני. ידוע לי כי הקונסוליה הרומנית דורשת מתרגם מוסמך למי שלא שולט היטב בשפה הרומנית. אינני יודע את האסמכתא החוקית. ברומניה לפי חוק הנוטריונים הציבוריים מי שאינו יודע את השפה צריך להיעזר ב"מתרגם מוסמך" כיוון שהקונסול מטפל גם כן במסמכים ציבוריים ויכול להיות שאימצו להם את ההודעה הנ"ל. במידה ויש תלונות אפשר לפנות בכתב לשר החוץ הרומני משרד החוץ בוקרשט ניתן לכתוב בשפה אנגלית ובסופו של דבר ניתן לפתוח בהליך משפטי נגדם ברומניה.