אייל

חידוש דרכון רומני לילדים מתחת לגיל 14

שלום רב, קבעתי פגישה בקונסוליה לצורך חידוש דרכון לילדי. אחד המסמכים שהם ביקשו הינו הצהרה על הסכמת ההורים (Declaraţia de consimţământ părinte) 1. מהי ההצהרה הנ״ל? 2. האם יש לה נוסח מוסכם? 3. האם היא צריכה להיות מוגשת בשפה האנגלית/רומנית? 4. היכן ניתן להשיג הצהרה כזו? שאלות כלליות לגבי הפגישה בקונסוליה: 1. האם עלי להגיע עם הילדים לפגישה? 2. האם שני ההורים צריכים להגיע לפגישה? 3. האם האישור מתקבל במקום או שיש להגיע פעם נוספת לצורך צילומים? תודה רבה,

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

כידוע הקונסוליה לא מאריכה את הדרכון אלא מוציאה דרכון חדש. הצהרה היא של שני ההורים לפיה הם מסכימים להוציא דרכון לילד הקטין. הטופס הוא של הקונסוליה, ממלאים אותו במקום וצריך להיות כתוב בשפה הרומנית. את ההצהרה מקבלים מהם או אפשר לחפש אותה באתר הקונסוליה. עליך להגיע עם הילדים לפגישה כיוון שצריך לצלם אותם. שני ההורים צריכים להגיע לפגישה עם דרכונים תקפים והם חותמים על ההצהרה בפני הפקיד המקבל. מקבלים קבלה וצריך להגיע פעם נוספת לקחת את הדרכון.