שאלות בקשר לאגרת טלויזיה
פניתי לפני שנה לרשות השידור ולאחר מסכת ארוכה ,קבלתי פטור ,בעילה שאין לי טלויזיה(כלומר-יש טלויזיות אבל שום דבר לא מחובר להם).ו פתאום השנה אני מקבלת שוב מכתב גבייה לשנת 2014.האם כול שנה אני יצטרך לעבור את התהליך הארוך של קבלת הפטור?! האם זה חוקי מצד רשות השידור לעשות דבר כזה?הרי הצהרתי שאין לי .והם מוזמנים לבוא לחפש איזה שהוא מקלט אם הם רוצים... ועוד שאלה-אם יש לאדם צלחת לווין אבל היא לא פעילה ,כלומר.אין שום חיבור בין הצלחת למקלט-אפילו הממיר הדיגטלי בקרוב לא יימצא בבית.האם הוא חייב לשלם אגרה?זאת צלחת של בעלי הבית שאני מתגוררת אצלם בחינם ואני לא יכולה להגיד להם להסיר אותה מן הסתם..
לשלוח הצהרה שאין בביתכם מקלט טלוויזיה ואינכם מסוגלים כלל לקלוט כל שידור. המכשיר שקיים משמש רק לסרטי DVD ואין לו ממיר פנימי וגם אין לכם כל ממיר אחר. לציין שידוע לכם כי אם יהיה לכם מקלט כלומר חיבור של ממיר שמאשר קליטת שידורים והפיכת המערכת למקלט כהגדרתו, תודיעו לרשות השידור. לשלוח הכל בדואר רשום עם אישור קבלה ולשמור העתק ואישור הדואר. לא להתפלא שזה יחזור על עצמו גם בשנה הבאה. הצלחת על הגג לא ענין שלכם ולא שייכת לכם. אם יבואו לבדוק לספר שאין לכם מושג במה המדובר כי זה של בעל הבית ולכם אין כל ממיר גם לא לצלחת וגם לא לסיר. אין להם כל רשות לחפש בבית ומה שרואים בגלוי זה מה שרואים ומה שלא רואים בגלוי אין כל סמכות ורשות לחפש ואם מבקשים תזרקו אותם לכל הרוחות.
בקשר למקלט טלויזיה-אין לי שום מקלט אפילו לא לDVD כמו שרשמתי יש לי כרגע רק ממיר של צלחת לויין שלא פעילה.אבל אני מתכוונת לבקש מבעלי הדירה לקחת אותה כדי שאני לא יסתבך עם רשות השידור... רשמתי וקבלתי מהם מייל שהנושא יפותר שוב ,וירשמו אצלם שאין לי קליטה של שידורי טלויזיה.האם זה מספיק? באמת אסור להם לפי חוק לחפש בבית? ושאלה אחרונה ,בנוגע לצלחת לווין על הגג-לא ידרשו ממני לשלם אגרה עבורה בטוח?
אם אין מקלט בכלל אז צריך להודיע במכתב רשום על כך ולשמור אצת העתק המכתב ואת אישור הדואר. אסור להם לחפש בבית ואין לך מה להזכיר בכלל את הממיר שמבחינתך זה קופסה סגורה שלא שייכת לך. אין כל חוק המחייב תשלום על אנטנה. החיוב בתשלום על מקלט שפירושו מכשיר המסוגל לקלוט שידורי DVB-T או מערכת מכשירים שהם מכשיר וממיר מחובר אליו שכך מסוגלים להעביר שידורים ולהציגם כקול ותמונה. אם קיבלת מהם מייל שמאשר שהם מקבלים שאין לך מקלט ואין לך אפשרות לקליטה, הדפיסי ושמרי היטב. לפי החוק גם אם מגיע נציג של הזבל הזה זכותך לומר לו שילך לעזאזאל ומותר לך גם לא לפתוח לו את הדלת. רק לשוטר עם צו חיפוש מותר לחפש בבית .
שאלות נפוצות:
מוטי לביא
אייל כהן
סרגיי
גטיה מרים