לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חגית

אגרה כשאין ממיר

שלום לעו"ד, שילמתי אגרה מראש לכל שנת 2013. ביוני 2013 התנתקתי מהכבלים. יש לי טלויזיה ישנה ללא ממיר וללא עידן פלוס. קצת אחרי שהתנתקתי התפרסם שניתן למלא טפסים ולהצהיר שאין ברשותי טלויזיה וממיר ואז ניתן יהיה לקבל פטור מתשלום. כך עשיתי וקיבלתי פטור לשנת 2014. ביקשתי גם לקבל החזר על החצי שנה ששילמתי למעשה מראש ורשות השידור לא מוכנים להחזיר. לטענתם אין אצלם תלונה שלי מפעם לגבי זה שאין לי ממיר (אבל לא הייתה לי תלונה כזאת מעולם כי כן היה לי ממיר עד יוני 2013 הם פשוט לא מוכנים להבין ומתעלמים). מה ניתן לעשות במקרה כזה? אמנם לא מדובר בהרבה כסף אבל זה עקרוני בעיני, זאת ממש גניבה לאור היום. מה שזה אומר זה שבן אדם שהיה בסדר ושילם מראש "אוכל אותה" ומי שלא משלם במשך שנים "שיחק אותה". אני מרגישה ממש במדינת חלם. מה ניתן לעשות? למי ניתן לפנות.? תודה!

סמדר בוכובזה, עו"ד

לפי חוק רשות השידור, התשכ"ה-1965, המחזיק במקלט טלוויזיה ישלם אגרה שנתית לרשות השידור (379 ש"ח לשנת 2011). כוונת המחוקק בהטלת האגרה הינה לממן באמצעות האגרה את השירותים שנותנת רשות השידור, קרי, לממן את תכני השידור שהמחזיק במקלט טלוויזיה יכול לצפות בהם באמצעות המכשיר. המדובר בתשלום חובה, המכיל רכיב של מס ורכיב של מחיר, הנגבה בגין שידורי הטלוויזיה שמספקת רשות השידור. המחוקק ביקש להטיל את החיוב באגרה על מי שמחזיק במכשיר טלוויזיה ועשוי ליהנות משידורי הטלוויזיה. אדם המחזיק במקלט טלוויזיה מחויב בתשלום אגרה גם כאשר הוא איננו הבעלים של הטלוויזיה (הטלוויזיה שייכת למישהו אחר, למשל לחבר או למשכיר הדירה). כמו כן, חובת תשלום האגרה מוטלת גם אם מחזיק המקלט מחובר לכבלים ואפילו שהוא אינו יכול לקלוט שידורים אלא באמצעות כבלים.

חגית

אני אנסח את שאלתי מחדש מאחר ונראה לי שאולי לא הסברתי מספיק טוב: יצא חוק חדש ולפי החוק הזה אם יש לי טלויזיה ללא ממיר פנימי ואני לא מחוברת לכבלים ואין לי עידן פלוס אז אני יכולה להצהיר על זה ולקבל פטור. וכך אכן עשיתי באמצע שנת 2013 (כשהתנתקתי מהכבלים) ואכן קיבלתי פטור מיולי 2013, אבל באותה השנה אני שילמתי מראש את האגרה לכל השנה ואני מבקשת לקבל זיכוי על החצי השני של שנת 2013 והם לא מוכנים להחזיר. למי פונים מעלייהם מי הסמכות?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור