חתימת חוזה עבודה עם מסמכים נלווים
שלום רב, חתמתי על חוזה עבודה מול חברה מסויימת. בחלק מהמסמכים הייתי צריכה לחתום על מסמך של ייפוי כוח בנוגע לפנסיה שלי. כלומר, הם יהיו רשאים לעשות בפנסיה שלי כרצונם. בהתחלה אמרתי כי אנני רוצה לחתום על זה ואז אמרו לי שאי אפשר וזה חובה. בנוסף לכל המסמכים שחתמתי היו סעיפים על קיזוז מדים(אשר לא קיבלתי) במידה ואעזוב לפני תקופה קצובה. בנוסף לכל המסמכים ביקשו ממני לצרף צילום של תז ושל כרטיס האשראי שלי שלטענתם הייתה בשביל שיהיה אימות מול חשבון הבנק שלי. כיום אנני עובדת שם לאחר שביום בהיר החליטו להחליף לי את המשרה המיועדת במשרה זוטרית יותר. האם הם ראשים לבקש שאחתום על המסמכים : 1.ייפוי כוח לפנסיה 2.צילום כרטיס אשראי 3.קיזוז מדים אשר לא קיבלתי. אודה לכם אם תענו בהקדם האפשרי כי כיום הם לא מוכנים לתת לי כל מסמך אשר חתמתי עליו. תודה רבה מראש.
על פניו, לפחות חלק מהמסמכים עליהם חתמת יכולים להוות הפרת דין מצד המעסיק. יחד עם זאת, לא ניתן לענות על השאלה ללא בחינה ספציפית של נסיבות המקרה. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי בנסיבות העניין.
קודם כל תודה רבה על התשובה. רק אם אפשר לדעת שאכן הייפוי כוח וצילום כרטיס אשראי אלו הפרת הדין. כי הם לא מוכנים להביא לי את המסמכים אשר חתמתי עליהם!