לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיקי

עבודה בשבת האם מותר להפלות עובד בשל התחזקותו?

במשך השנים עבדתי משמרות כולל שבתות. ב5 השנים האחרונות לא נדרש ממני לעבוד בשבתות. ואכן לא עבדתי. לאחרונה התחילו לדרוש ממני לעבוד בשבתות, אך אני שהתחזקתי בדת לפני כשנתיים ביקשתי שלא לעבוד בשבתות. לאחר התייעצויות, דינים ודברים החזירו לי תשובה כי הם מקבלים את עמדתי שלא לשבץ אותי בשבתות אך הם מודיעים לי למפרע כי יתכן שלא יספקו לי את כל המשמרות שסיפקו לי עד כה כי יתנו לעובדים אחרים שמסכימים לעבוד בשבת. האם זה חוקי? מה אומר החוק בעניין זה? אשמח לתשובה מפורטת. בברכה מיקי

עו"ד גל גורודיסקי

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעסיק לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפיים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה. כמו כן, חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אוסר אפלית עובד או דורש עבודה מחמת מינם, נטייתם המינית, מעמדם האישי, הריון, טיפולי פוריות, טיפולי הפריה חוץ-גופית היותם הורים, גילם, גזעם, דתם, לאומיותם, ארץ מוצאם, השקפתם, מפלגתם או שירותם במילואים, קריאתם לשירות מילואים או שירותם הצפוי בשירות מילואים. לכן, ניתן לבחון האם בנסיבות העניין קיימת הפליה המצדיקה הגשת תביעה לבית הדין לעבודה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה