משפטי– זאפ
משפטיפורומיםדיני עבודהאופן תשלום פיצויים לעובד לאחר פסק דין

מנהלי הפורום

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו

עו"ד אורנה שמריהו עוסקת בדיני עבודה מזה למעלה מ- 15 שנה ומייצגת עובדים ומעסיקים מכל ענפי המשק. עו"ד אורנה שמריהו צברה ידע רב בעת עבודתה כמזכירת איגוד מקצועי בהסתדרות הפקידים במרחב תל אביב יפו. כיום, עו"ד שמריהו עומדת בראש משרדה העצמאי, שמספק שירות לעובדים ולמעסיקים מכל המגזרים. כמו כן, משמשת כסגן יו"ר בוועדת דיני עבודה במחוז מרכז של לשכת עורכי הדין בישראל. עו"ד אורנה שמריהו מייצגת את לקוחותיה בכל הערכאות השיפוטיות.

קביעת פגישה
0779977542
חזרה לפורום

אופן תשלום פיצויים לעובד לאחר פסק דין

דוד
דוד

שלום רב. לפני כמה שנים הגשתי תביעה בגין אי תשלום שכר וזכויות סוציאליות בידי מסעדה בה עבדתי קרוב לשנתיים. שכרי הורכב מטיפים בלבד שלא נרשמו ולא פוקחו ע"י המעסיק. לפני קרוב לשנה פסק ביה"ד לטובתי ונפסקו לי פיצויים בגין רכיבי התביעה הנ"ל. בפסק הדין רשמה השופטת כי על הנתבעת לשלם לתובע פיצויים הסך הרכיבים המפורטים. הנתבעת העבירה את התשלום בתלוש שכר כמשכורת חודשית יחידה עבור החודש בו בוצע התשלום, ורשמה כאילו עבדתי שם בחודש זה. היא עשתה זאת ללא בדיקה של מצב נק' הזכות שלי במס הכנסה וללא התחשבות בנושא תיאום מס ותיאום דמי בט''ל. ברצוני לשאול האם הנתבעת פעלה כראוי או שעליה לשלם לי את הסכום במלואו ואני אגש למס הכנסה ובט''ל כדי לשלם את חלקי? לשון פסק הדין היה כי הנתבעת מחוייבת בתשלומי פיצויים בגין השלמת הפרשי שכר ומגוון זכויות סוציאליות. לא הןזכר כי יש לשלם בצורה מסויימת. אני שואל זאת שכן ייתכן כי הפסדתי לא מעט כסף בשל דרך תשלום זו, וגם אם אקבל החזרים אצטרך לטרוח לא מעט בשביל זה ואוכל לעשות זאת רק אחרי חודש מרץ של שנת המס הבאה... אודה מאד לתשובתכם בנושא. בכבוד רב,

RE:
גל
עו"ד גל גורודיסקי

הפורום לא נועד לענות על שאלות מסוג זה.