ספיר

משמרות לילה במקום עבודה

אני עובדת במשמרות וצריכה לתת 3 משמרות בחודש (לפעמים גם בסופש כשאין תחבצ). עד עכשיו מקום העבודה סיפק לי הלנה לאחר משמרת לילה כדי שלא אסע הביתה עייפה (אני גרה 50 דק נסיעה ממקום העבודה שלי). החליטו לסגור את הדירה בה הלינו את הבנות וכרגע אין מקום בו אני יכולה לישון אחרי לילה. התלוננתי הרבה פעמים שקשה לי לנסוע אחרי משמרת לילה ואני מרגישה שאני נרדמת על ההגה אבל הם לא מסכימים לספק פתרון חלופי. בנוסף, לבנים שעובדים באותה המשרה יש מקום בו הם יכולים לישון אחרי משמרת לילה (והוא לא נסגר), ואסור לי לישון שם מכיוון שרק גברים יכולים לישון שם. האם זה חוקי? האם הם יכולים לתת לי לנהוג אחרי שלא ישנתי כל הלילה ? ואם כן, האם הם יכולים לאפשר הלנה לגברים אך לנשים לא ?

עו"ד אורנה שמריהו

מדובר על הרעה בתנאי העבודה ומשכך הנך זכאית להתפטר כדין מפוטרת ולהיות זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.