הסכם עבודה
ערב טוב, התקבלתי לעבודה בחברה אשר במודעת הדרושים שלה פרסמה את המשרה והציגה אותה כמשרה מלאה. במהלך הראיון האחרון שלאחריו התקבלתי למשרה, נאמר לי כי המשרה מחליפה עובדת בשמירת הריון וכיוון שהיא הודיעה שהיא חוזרת לתפקיד(למרות שיודעת לטענתם כי לא מרוצים ממנה וכי היא ככל הנראה תפוטר בעתיד), הם מחוייבים לשמור לה את התפקיד, המנהל אמר לי שבחוזה הוא חייב להגן על עצמו ולכן החוזה בינינו יהיה לעשרה חודשים, ואם אהיה טובה, כמובן שהוא מתחייב לשמור לי על התפקיד. אני מאוד רוצה את העבודה אך חוששת שאיאלץ לעמוד עוד 10 חןודשים בסיטואציה של חיפוש עבודה (שוב!), ומרגישה קצת מרומה כי זה לא נאמר לפני כן. היום לאחר שיחת בירור עם המנהל, בכנות מפתיעה אפילו הוא פשוט אמר לי שהסיבה שהוא מוכן להתחייב לכל היותר לחוזה של עשרה חודשים היא שהוא כבר "נכווה" מעובדת לא טובה שנכנסה בהריון ולמעשה הוא "נתקע" איתה (זה לא ציטוט אבל זה המסר), ובחוזה של עשרה חודשים הוא יכול לא להאריך לי אותו אם אני לא טובה בעבודתי גם אם אהיה באופן היפותטי בהריון. הדברים השאירו לי טעם מר, האם חוקי בכלל לומר לי דבר כזה למרות שלא חלים בינינו יחסי עובד מעביד רשמיים?אני מניחה שאם היה עומד לפניו מועמד ולא מועמדת לא היתה מניעה לחתום איתו על הסכם לתקופה ארוכה יותר או תקופה לא מוגבלת. אשמח לעצה בנושא, מה אוכל לעשות על מנת להגן על זכויותיי?האם ההתנהלות של מעסיק זה חוקית בכלל? סליחה על המייל הארוך, אני באמת בהתלבטות ומאוד רוצלה את התפקיד. תודה מראש איילה
מדובר בהתנהלות בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות. ניתן לתבוע את המעסיק אולי אולם לא ריאלי לנסות לכפות עליו מתן המשרה בשלב זה.