לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אור

ימי חופשה

שלום. אני עובדת 6.5 שעות ביום, 5 ימים בשבוע בשעות הצהריים עד הערב. אני עובדת במשכורת גלובלית חודשית. המנהלת חשבונות אומרת לי שאני זכאית רק ל- 8 ומשהו ימי חופשה בשנה. האם זה נכון? שאלה שניה... האם הבוס שלי יכול לחייב אותי לצאת ליום חופש, בטענה שאין מספיק עבודה באותו היום, למרות שאני לא רוצה יום חופש? ואחרונה... המקום סגור בחול המועד פסח וסוכות. האם הבוס שלי יכול להוריד לי כסף מהמשכורת עבור הימים האלה? האם אפשר להוריד ימי חופשה עבור ימים אלו? ואין אין לי מספיק ימי חופש האם הוא יכול להוריד לי כסף? תודה רבה רבה רבה

עו"ד אריק שלו

ניתן להוציא לחופשה כפויה ובכפוף להודעה מראש על יום החופש. ניתן להוציא לחל"ת בכפוף ליתרת ימי חופשה חיובית בלבד. יש זכאות לעשרה ימי חופשה אולם כל יום יהיה בתשלום של שש וחצי שעות בהתאם לעבודה בפועל. הדבר תואם לקבלת כ- 8 ימי חופש מלאים (8.6 שעות ביום).

אור

ראשית תודה על התשובה אבל הבהרה,,, אם אין לי ימי חופשה במצטבר אז הבוס שלי לא יכול להוריד לי כסף עבור הימים שהמקום עבודה סגור כגון: חול המועד סוכות וראש השנה?? הוא חייב לשלם לי אותם?? שוב תודה אור

עו"ד אריק שלו

כן, במידה ומדובר בחופשה כפויה ואין ברשותך ימי חופשה צבורים, יחויב המעסיק בתשלום בעבור ימים אלו.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה