הרעת שכר והפרת חוזה
לפני כשנה וחודשיים התחלתי לעבוד בחברה קטנה יחסית שאט אט התברר שהיא מתנהלת בצורה לא סדירה. הייתי באה לעבודה והיו משחררים אותנו אחרי שעה או מתקשרים שעה בלבד לפני תחילת משמרת ומבטלים את המשמרת. באחת מן התקריות עם אחראית המשמרת שלי היא קראה לי בשמות גנאי והמנהלת אז לא טיפלה בנושא או שטיפלה ולא הביאה את זה לידיעתי בכלל, בכל אופן לא נעשתה שום פעולה ממשית בנושא ואותה אחראית משמרת עובדת עד היום כאחראית המשמרת שלי. בחודש האחרון המנהלת החדשה שלנו מאז החליטה שאנו עובדים רק 5 שעות משמרת כי המוקד מצטמצם למרות שאני חתומה על 6-8 שעות משמרת. תחילת חודש שעבר הייתי חולה ובנוסף גם עשיתי פסיכומטרי לכן בשבוע הראשון לא עבדתי למעט יומיים, ולאחר מכן רציתי לעבוד לפחות 6 שעות משמרת על מנת להגיע לסכום שעות נורמלי. בשבועיים לאחר מכן זה התאפשר אך בשבוע האחרון מפני שהייתה בעיה בהעברת המאגרים ולא הייתה עבודה לתת לנו שוחררנו כל יום לאחר 5 שעות משמרת, למרות שלפני שבוע התברר שאני באמת חתומה על 6 שעות משמרת מינימום. כאשר אמרתי כי מגיע שישולם לי ההפרש כי שוחררתי לאחר 5 שעות ולא עבדתי את מינימום השעות כי לא אפשרו לי עד הבירור המיוחל בנוגע לחוזה, נענתי בתשובה "תשלימי את השעות האלו", ומדובר במעל 25 שעות. בחברה כל הזמן מתחדשים נהלים שהנציגים אינם מודעים אליהם, אך ברגע שלנציגים מגיע משהו, לפתע שולפים את הנוהל מהמותן, לא מביאים לידיעתנו תקנון מוסדר וברור. מטיפים במוקד אחד על גופיות ספגטי לנציגות בעוד שבמוקדים אחרים נציגות באות בשורטים וגופיות קרועות ולא נעשה דבר בנידון. מצב השירותים בחברה הוא זוועתי בלשון המעטה, אף צילמתי תמונות של חלק מהתאים בהם הבלטות שבורות וכל הצנרת בחוץ, לעיתים השירותים במצב מזעזע, והמנקה המסכנה שנמצאת בחודש ה8 להריונה נאלצת להתמודד עם הסירחון הזה. לי אישית ולעוד נציגים מאוד מפריע הסירחון וחיפוש תא שירותים נורמלי אורך זמן, היום לדוגמה חזרתי לאחר 10 דק' מהשירותים, ונאמר לי שלנו מוקצבים אך ורק 5 דק' לשירותים על השעון, וכל זמן נוסף יירד לנו מן ההפסקה מפני שלא מגיע לנו לצאת במיוחד לשירותים. את זמני ההפסקות מודדים באמצעות שעון במחשב שלנו, וזוהי לא הבעיה, אלא הבעיה שאם אנו מאחרים ב10 שניות מורידים לנו את זה מההפסקה הבאה ובאמת נוזפים ומתווכחים עם הנציגים אם הוא לא הוריד 10 שניות מן ההפסקה שלו. בנוסף לכך, לפני מספר ימים חשתי ברע, אני סובלת מכאבי גב ממושכים עקב תאונה שאירעה לפני כמה חודשים וזה נרשם בתיק האישי שלי. שלחתי הודעה למנהלת שלי שאני לא ישנתי טוב בלילה ואני סובלת מכאבי גב, ושאני לא אגיע בתקווה שהכאבים יעברו. לאחר ההצגה שנעשתה בנוגע לשירותים, היא דרשה לקבל אישור מחלה ליום הבודד בו לא הייתי. הסברתי לה שמפני שזו בעיה ידועה שמצויינת בתיק האישי שלי וקיימת כבר כשנה ולא נאלצתי ללכת לרופא אלא לשכב במיטה רוב היום, אין סיבה שאני אביא אישור מחלה, ואילו היא המשיכה לדרוש זאת. כל הזמן קיימים איומים שבמידה ולא נעמוד ביעילויות המוקד נעבוד רק 4-5 שעות משמרת, במידה ונאחר אפילו בכמה שניות מן ההפסקה זה ינוכה לנו מהבונוס לפי ראות עיניהן של המנהלת והאחראית משמרת, שולחים את אחראית המשמרת לרגל אחר הנציגים בשירותים, מסרבים לשלם את ההפרש של השעות שלנו שמנעו מאיתנו לעבוד בשל בורות המנהלת שלא הייתה מודעת למה זכאי כל נציג במסגרת החוזה שלו. חשוב לציין שצילמתי את דוחות השעות האחרונים שלי משמונת החודשים האחרונים, והקלטתי את השיחות שהיו לי עם הנהלת המוקד, מה הובטח, ומה מתקיים בפועל ואף את תשובותיהם בנוגע להפרת החוזה בנוגע לשעות משמרת .היו גם חודשים בהם קיבלנו את המשכורת ב10 לחודש ולא ב9. האם זה נחשב להלנת שכר? מהן הזכויות שלי, במה אני צודקת, במה לא, ומה אוכל לעשות?
יש לכתוב השאלה בקצרה.
מתוך כל הבלאגן שמתרחש בחברה...מה הן הזכויות שלי מול החברה והאם יש לי יתרון עליהם בהתחשב במה שסיפרתי.