לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורחת

דמי חג

שלום, מקום העבודה שלי מסרב לשלם לי עבור ימי עבודה ש"נפלו" על חג. אני מועסקת בשכר שעתי על פי ימים קבועים ולמעלה מ-3 חודשים. בחודשים מסויימים מאז תחילת עבודתי יצא לי לעבוד יותר ימים בשבוע ו/או בימים שאינם "שלי, על פי בקשת המעביד (בשל לחץ במקום העבודה) או בשל בקשה של עמית לעבודה להחליף עמו ימים. כעת הם מסרבים לשלם לי על ימי חג, כי הם טוענים שאין לי ימים קבועים. חשוב לי לציין כי מעולם לא ביקשתי להחליף את הימים שלי מיוזמתי. אם החלפתי ימים או עבדתי יותר זה היה על מנת לעזור למעסיק/לחבריי לעבודה. האם כעת בשל כך אני "יוצאת קירחת" מכל הצדדים? אין חוק שמגן עליי? גם אם אין ימים קבועים? מה קורה עם עובד שעתי שאין לו ימים קבועים וכמעט שאינו עובד בחודש ספטמבר בגלל החגים? הוא אמור להתקיים על משכורת זעומה? אשמח לדעת את זכויותיי במקרה חריג זה. תודה רבה מראש!!!

עו"ד אריק שלו

עובד בשכר שעובד מעל לשלושה חודשים זכאי לתשלום בעבור ימי חג במידה ולא נעדר מעבודתו בסמוך לים החג (לפני ואחרי). מטרת החוק הינו למנוע פגיעה בעובד כאשר יום החג חל בימי העבודה שלו לפי סידור העבודה הקבוע. במצב בו אין סידור עבודה קבוע יש לשלם את דמי החגים באופן יחסי להיקף המשרה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה