אלימות בעבודה
שלום. אני עובדת במשרד פרסום קטן כמעט שנה.לאורך כל השנה הזו ישנה בחורה שכל הזמן מוצאת על מה לריב איתי, מגיעה למצב של אלימות מילולית חריפה, קללות וגידופים מזוויעים ומבזים ואפילו עשיית חרם במשך כחודש. היום, היה השיא בו בשל סיטואציה מקצועית, חייגה לעמדה שלי - צרחה וקיללה ובין היתר אמרה שלא אעיז להתעסק איתה, אמרתי לה : שיהיה לך המשך יום טוב״ וזהו, ניתקנו את השיחה. תוך כמה דקות עלתה למשרד שלי סובבה לי את צג המחשב לחלוטין, הפילה את הרמקולים בצורה אלימה ואיימה שלא אעיז להתעסק איתה בצרחות ופשוט יצאה מהמשרד. נשארתי קפואה במקום, חיכיתי שהבוס יגיע, סיפרתי לו על הנושא ( יש לציין שהיו כל מיני מקרים שהוא כבר מודע אליהם אך לא עשה דבר) וביקשתי שיעשה משהו, יפעל למען ביטחוני וכבודי, וימצא את הדרך לענישה. מהתנהלות השיחה שלנו נרטה שלא מתכוון לעשות דבר ולא באמת מזיז לו מה היה ואיך אני מרגישה. שאלתי היא האם יש משהו משפטי שאוכל לעשות כנגד הבוס, שלא אכפת לו שעובדת תוקפת עובדת באלימות מילולית עד כדי הפיכת דברים בשולחנה, שאני עוברת עוגמת נפש אחת גדולה ממנה ועוד יותר מחוסר המעש שלו בנושא. יש משהו שניתן לעשות? תודה רבה מראש.
אלימות במקום העבודה הינה באחריות המעסיק ובמידה ואינו מתעתד לעשות דבר, ייתכן כי ניתן תוכלי להתפטר בדין מפוטר עקב נסיבות בהן לא ניתן לדרוש ממך להמשיך בעבודתך אולם אם טרם השלמת שנת עבודה לא תהיי זכאית לפיצויים. 073-2505373
לא בדיוק הבנתי איך פותרים את הבעיה של נטע. לפי המסר שהועבר פה הקורבן אמור להתפטר והגורם לבעיה להמשיך להנות מעבודתו ולזכות בעוד הזדמנויות לפגוע באחרים? או שאני מפספס משהו. מה הם הכלים לטפל בגורם?