שאלה לגבי אי מתן קרדיט לכותב
שלום לכם, רציתי לספר על מקרה שהיה לי ולקבל את חוות הדעת. אני עובדת ככתבת פרילנסרית בשבועון, המופץ כעיתון ובאתר אינטרנט, כשהתשלום המשולם לי על כתבה הינו נמוך מאוד. בחירתי לעבוד באותו שבועון נבעה בין היתר מתוך שיקולים של קבלת קרדיט. בשבוע האחרון פורסמו כארבע כתבות פרי עטי, כשבאחת מהן הושמט הקרדיט. ברצוני לברר האם אני זכאית לתבוע פיצוי כספי על מצב כזה. כפי שכתבתי השכר על הכתבות נמוך מאוד, ועל אותה כתבה עבדתי במשך כשבועיים. תודה מראש על ייעוצכם.
שלום רב, מבחינת החוק היבש את זכאית לפיצוי בגין הפרת זכותך המוסרית. בפועל, במידה שזה קורה בפעם הראשונה, ייתכן שזו טעות שניתנת לתיקון ולכן הייתי פונה, מציין את העובדה שהקרדיט חסר ומבקש לתקן זאת ולשים לב להבא.
הקרדיט על הכתבה שלי שפורסמה שבוע שעבר צויין בדף התוכן (בקטן). עם זאת, בגיליון הנוכחי, פורסמה כתבה נוספת שלי + תמונה שצילמתי, שפורסמה גם בדף הראשי, כשלא ניתן לי הקרדיט על התמונה. מה עושים במקרה כזה? לאיזה פיצוי אני זכאית לפי החוק היבש (לפי מה נקבע הסכום) ומה הסיכויים שלי לקבלו? תודה מראש, המתעניינת.
שלום רב, אם לא פנית וציינת בפניהם על היעדר קרדיט, אני ממליץ לעשות זאת כעת. אם את רוצה לתבוע, לפי החוק היבש, את זכאית לפיצוי של עד 100,000 ש"ח ללא הוכחת נזק. הסכום בפועל נקבע לפי שיקולי בית המשפט. הסיכויים לקבל פיצוי גבוהים. באשר לסכום הפיצוי הוא נקבע ממספר מבחני משנה שונים. במידה שאת מעוניינת בהערכה ברורה בקשר לסכום הפיצוי המגיע לך, אני ממליץ לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום שיבחן את הראיות ויוכל להשיב לך
תודה על התגובה. פניתי היום לעורך במייל וציינתי את העניין. טרם קיבלתי תגובה ממנו. רציתי לשאול ממתי חל חוק ההתיישנות בתביעה על זכויות היוצרים, וכן היכן ניתן לקרוא על מבחני המשנה שלפיהם נקבע הסכום. תודה רבה מראש.
הקרדיט על הכתבה שלי שפורסמה שבוע שעבר צויין בדף התוכן (בקטן). עם זאת, בגיליון הנוכחי, פורסמה כתבה נוספת שלי + תמונה שצילמתי, שפורסמה גם בדף הראשי, כשלא ניתן לי הקרדיט על התמונה. מה עושים במקרה כזה? לאיזה פיצוי אני זכאית לפי החוק היבש (לפי מה נקבע הסכום) ומה הסיכויים שלי לקבלו? תודה מראש, המתעניינת.