דורין

גניבת זהות/קניין רוחני ביוטיוב?

היי, אני מייצגת תנועה ללא מטרות רווח שמקדמת סביבה בת קיימא וכל מה שמסביב לה. לשם הנוחות נקרא לה "איקס" כי אני לא מעוניינת לחשוף את השמות האמיתיים כאן בגלוי. חלק מאופי תנועת איקס הוא שהמתאם הראשי של תנועת איקס יכול בכל רגע לפרוש ולהעביר את ה"כס" למתנדב הבא וזה גם בדרך כלל קורה בטבעיות פעם בשנה-שנתיים. הסיפור הוא כזה: מתאם עבר של איקס פתח ערוץ יוטיוב לאיקס, השקיע בערוץ לא מעט, ולערוץ גם אט אט נרשמו 3500 סבסקרייברים, הישג לא מבוטל בהחלט. אותו מתאם עבר החליט לעזוב את תפקיד מתאם תנועת איקס אבל בנוסף לעזיבתו החליט גם לעזוב את איקס ולחבור לתנועה חדשה עם רעיונות דומים במקום. (לה נקרא "וואי" לשם הנוחות). אחרי כמה זמן הוא העביר לי ולשני חבריי הפעילים ביותר באיקס את הסיסמא לערוץ של איקס עם בקשה אחת בלבד - לא לערוך או למחוק את הסרטונים שהוא העלה בעבר - הסכמנו כמובן. בינתיים המשכנו להעלות לערוץ איקס סרטונים נוספים שקשורים ישירות לתנועה ותוכנה. אחרי כמה זמן גם שינינו את הסיסמא ביוטיוב ועידכנו את שם האתר שאליו הסרטונים מקושרים בדיסקריפשן כי הסרטונים הפנו לאתר החדש של תנועת וואי במקום תנועת איקס (זה נעשה בזמן שהוא עדיין לא נתן לנו את הגישה ליוטיוב של איקס אבל כבר היה חבר בוואי). לפני זמן קצר, אותו מתאם עבר איפס את הסיסמא דרך המייל שאיתו פתח את ערוץ איקס וחסם מאיתנו את הגישה לאתר בתואנה שהסרטונים הישנים עכשיו מקשרים לאתר שלנו בדיסקריפשן במקום לאתר החדש של וואי - כביכול שלא עמדנו במה שהבטחנו לו (מה שבעייתי כי וואי אינה איקס ולא רוצים להטעות את הצופים בערוץ, לכן היה נראה לא רלוונטי שהערוץ יפנה לאתר שלא קשור ישירות לאיקס). השאלה שנשאלת היא: האם איפוס הסיסמא והסירוב לתת לנו אותה שוב נחשב גניבת זהות? האם זו גם גניבה של קניין רוחני ("רכיבה" על הפופולריות של ערוץ איקס על מנת לפרסם את ערוץ וואי)? כי הערוץ הוא לא ערוץ שמציג תוכן פרטי של בנאדם אלא רעיונות של תנועה (יש לציין שהתנועה בכלליות פועלת לפי creative commons ולא קופירייט זה בטח חשוב...?), כך שלמרות שמתאם העבר הוא בעליו הפרטיים של ערוץ איקס, התכנים של הערוץ בפירוש מכוונים רק לאיקס וכל פרסום שיפורסם שם, הצופה יחשוב שהוא פרסום של איקס בגלל ששם הערוץ הוא תנועת איקס. אשמח לתשובה או שאלות נוספות להבהרה על מנת להבהיר את הסוגיה, כי אנחנו תוהים אם יש לנו עילה לתביעה או לא.

סער גרשוני, עו"ד

דורין שלום רב, גניבת זהות אין כאן, אבל ייתכן שיש לכם עילת תביעה, אך לצורך מתן תשובה יש לבחון את המקרה לעומק, לראות את כל ההתכתבויות בין הצדדים וההסכמות ולשאול עוד מספר שאלות שהפורום אינו המקום המתאים לכך, שכן, מטרתו לענות על תשובות כלליות. אני ממליץ לך לפנות לעורך דין המתמחה בתחום על מנת שיבחן את הנושא לעומק ויוכל להשיב בצורה מפורטת וספציפית לשאלות שהעלית.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים