רונן

עסק חדש עם חשש אמיתי לתביעות בנושא זכויות יוצרים - לרשום בע"מ?

שלום רב, אני מקים עסק חדש עם חשש אמיתי לתביעות בנושא זכויות יוצרים. האם עקב חשש בעל סבירות גבוהה זה מומלץ לרשום את העסק כחברה בע"מ? תודה.

דור נחמן, עו"ד

שלום רונן, שאלתך נוגעת למקרה ספציפי מאוד הדורש בירור עובדתי ומשפטי קונקרטי. לפיכך, דעתי היא כי הפורום אינו המקום הנכון להשיב על שאלה מעין זו וממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי קונקרטי ע"י עו"ד העוסק בתחום הקניין הרוחני. עם זאת, שאלה מתבקשת היא מדוע לא להפר את זכויות היוצרים של פלוני מראש ולהסדיר את השימוש ביצירות מוגנות מראש? אציין כי במקרים מסוימים בית המשפט מוסמך להורות על הרמת מסך ההתאגדות ולחייב בעלי מניות של החברה וזאת לצד האפשרות בחיוב באחריות אישית של מנהלים ובעלי תפקיד אחרים בחברה. בכבוד רב ובברכת שנה טובה,

רונן

תודה על תשובתך. אכן המקרה ספציפי. המטרה היא למנוע הפרה ככל הניתן של זכויות יוצרים אך אין לי דרך לאטום זאת לחלוטין. חג שמח ושנה שנה בכבוד רב, רונן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים