נגה

אישור לשימוש באיור

אני עומדת להוציא לאור ספר, ומעוניינת לשים שם איור שמצאתי בספר כלשהו. מסתבר שמחבר הספר נפטר, ובנו ענה לי לגבי האישור להשתמש באיור. האם אני צריכה בכלל אישור כזה, או שזה בגדר "שימוש הוגן"? ואם צריך - האם הבן הוא הכתובת? אין ממש הוצאה לאור לספר הזה, זה נראה לי הוצאה אישית של המחבר, או אולי של הקיבוץ שלו.

דור נחמן, עו"ד

שלום נגה, שאלתך דורשת הבנה של פרטים רבים נוספים מהפן העובדתי ואילו מהפן המשפטי שאלתך נוגעת לנסיבות מקרה ספציפי שדורש ניתוח משפטי בהתאם לנסיבות המקרה. כך, בין היתר ,יש לבחון מיהם בעלי זכויות היוצרים באיור (לאו דווקא שהאיור יהא בבעלות יוצר הספר - שכן המדובר ב-2 יצירות נפרדות - יצירה ספרותית - הספר, ואילו יצירה אמנותית - האיור), יש לבחון לאילו מטרות ברצונך לעשות שימוש באיור, האם השימוש על ידך יהא לצרכים מסחריים ועוד. במרבית המקרים נדרשת הסכמתו המפורשת של בעלי זכויות היוצרים באיור ואף ייתכן שתשלום תמלוגים בגין רכישת רישיון באיור (והדבר כפוף לתנאי הרישיון). לעניין זהות הבעלים באיור, ייתכן שיוצר הספר הוא בעלי זכויות היוצרים באיור, ייתכן שהבעלים הוא יוצר האיור ואף במקרים מסוימים ייתכן שההוצאה לאור היא בעלי זכויות היוצרים באיור או צדדים שלישיים אחרים. לאור מורכבות המקרה, כאמור הדבר דורש בחינה משפטית ספציפית לנסיבות שאלתך וככול שתחפצי את מוזמנת ליצור עימי קשר ישיר. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים