רעיון חדש
שלום, עלה ברוחי רעיון חדש למוצר שקיים, את רעיוני העלתי בכתב והעברתי את זה ליצרן. לאחר כחודש ימים קיבלתי תגובה שהם שמחים על הרעיון, אך מי שבעל סמכות החלטה הם היצרנים אשר נמצאים בחו"ל ומכיוון שהם זכיינים במדינת ישראל הם העבירו את הפנייה לצורך גיבוש החלטה. שאלתי: במידה והרעיון שלי יתקבל. מה הם הזכויות שלי? באיזה תחום שיפוט זה שפיט?. ידוע שמגיע לי זכויות על הרעיון אך שאלתי איך אני מקיים אותם? אשמח לתשובה בהקדם
אוראל שלום, שאלתך כללית מאוד לכן מומלץ כי תתייעץ עם עו"ד לאחר שתפרוט בפניו את כל הפרטים המהותיים, אולם אנסה להשיב באופן כללי: מהן זכויותיך- התשובה תלויה במהות הרעיון שלך. במידה ומדובר ברעיון הכשיר לרישום כפטנט, הרי שכל עוד לא הגשת בקשה לרישום פטנט הנך חשוף להעתקת הרעיון, ואף לפרסומו- דבר אשר עלול להוביל לפסילת כשרות ההמצאה לרישום פטנט. במידה ומדובר ברעיון שאינו כשיר לרישום כפטנט, ניתן להגן עליו בדרך של הגנה חוזית, קרי הסכם סודיות והתקשרות. רבים חושבים כי ניתן להגן על רעיון בדרך של זכות יוצרים, אולם זכות יוצרים אינה ניתנת על רעיון אלא על דרך ביטוי של רעיון (לדוגמא- לא על הרעיון של הספר, אלא על המלל המבטא את רעיון זה). לעניין מקום השיפוט- במידה ואין הסכם אשר קובע את מקום השיפוט, יש לבחון את איזה בית משפט מהווה את "הפורום הנאות" אשר ידון בסכסוך, וזאת בהתאם לכללים אשר נקבעו בפסיקה ובחוק. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.