לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
א

זכויות יוצרים

שלום רב, אני עובדת כמנהלת חשבונות בחברה קבלנית. שלא מתוקף עבודתי אלא מתוך רצון להגדיל ראש ולעזור אני גם עושה דברים שקשורים בגרפיקה. מסטר לנייר מכתבים, תמונות להגשה ללקוחות בסיום פרוייקט וכדומה. לאחרונה הבוס שלי ביקש ממני להכין לו לוגו למייל שלו עם שמו ותוארו וכך עשיתי. לאחר מכן ביקש שאכין לעובד אחר עם שמו ותוארו. את הלוגו למייל סגרתי בפורמט של תמונה. ישנה פקידה שעובדת במשרד אשר אנחנו לא ביחסי דיבור כל שהם וגם איני עובדת מולה, אך היא לקחה את הלוגו שהכנתי לבוס שלי ושינתה אותו על ידי הדבקת שמה במקום השם של הבוס (לדעתי מישהו חיצוני עזר לה). אני מבקשת שהיא תסיר את זה בתואנה שזה זכויות יוצרים שלי ולא יכולה להשתמש בלי אישורי. האם אני צודקת? האם אני יכולה לתבוע אותה אם לא תסיר את זה? מאוד אודה לתשובה על שאלתי. תודה מראש

עו"ד מיכל לוצאטו

א' שלום, התשובה לשאלתך אינה פשוטה לאור סעיף 34 לחוק זכות יוצרים, הקובע כי: "מעביד הוא הבעלים הראשון של זכות היוצרים ביצירה שנוצרה על ידי עובדו לצורך עבודתו ובמהלכה, אלא אם כן הוסכם אחרת." בסיטואציה מסוג זה יש לבחון מספר דברים, כגון: האם המעביד הנחה את העובד ליצור את היצירה הספציפית? האם העבודה בוצעה במהלך שעות העבודה? האם העבודה בוצעה לצורכי העסק? וכן הלאה. יש לבחון את נסיבות המקרה ולראות האם בסופו של יום, היצירה נחשבת לכזו ש"נוצרה לצורך העבודה ובמהלכה". במידה והתשובה לכך היא חיובית, הרי שהמעביד הוא בעל זכות היוצרים ביצירה, זאת כמובן במידה ולא הוסכם אחרת בינך ובין המעביד. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים