ענבל חן

זכויות יוצרים

היי רציתי לדעת האם יש זכויות יוצרים לשמות משחקים גנארים כגון רביעיות ו go fish כיצד ניתן לברר זאת ? למרות שקשה לי הלאמין כי יש אלפי חברות שמפיקות משחקים גנרים..... אשמח לקבל את חוות דעתכם תודה ענבל

עו"ד מיכל לוצאטו

ענבל שלום, זכויות יוצרים יכולות להינתן על ביטויים מסוימים, במקרים חריגים המצדיקים זאת. בעבר הכירה הפסיקה בביטויים מסוימים ככאלה הראויים להגנת זכות יוצרים, כמו למשל השורה הידועה "אין סוסים שמדברים עברית" משירה של חנה גולדברג. עם זאת, לא כל ביטוי יכול לקבל הגנה זו ועליו לעמוד במספר קריטריונים, ביניהם דרישת המקוריות. כמו כן ככל שהביטוי ארוך יותר, כך יהיה סביר יותר שהוא יזכה להגנת זכות יוצרים. מעבר לכך ניתן להגן על שמות משחקים בדרך של רישום סימן מסחר. הרישום מתבצע בכל מדינה באופן פרטני, ולכן במידה ורוצים לעשות שימוש בשם כלשהו יש לבדוק האם הוא רשום במדינות הרלוונטיות. ייתכן כי גם אם סימן המסחר אינו רשום הוא נחשב ל"סימן מוכר היטב", אשר גם זכאי להגנות מסוימות לפי דיני סימני המסחר. כמו כן, במידה ומדובר במשחק אשר רכש מוניטין, ייתכן כי הוא מוגן גם מתוקף עילות אחרות, כגון דיני עוולות מסחריות ועשיית עושר ולא במשפט. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים