לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
י.

שאלה בנוגע לזכויות יוצרים על כתיבת תסריט

כתבתי תסריט לקליפ לזמר מסויים. הזמר חתום על ההזמנה עבור התסריט והבימוי שלי לקליפ. לאחר שכתבתי תסריט ראשון ומצאתי שחקנים, שינה את אתר הצילום בחר בתור שחקנית, ידידה שאינה שחקנית מקצועית, והחליט שיש לו רעיונות חדשים ואין לו כסף לשלם כפי שכתוב בהזמנה. כתבתי לו תסריט חדש. לאורך כל הדרך הסכמתי לקבל סכומים נמוכים מתוך אמונה שהדבר יאפשר לי הכרה ופרסום בעתיד. בסופו של דבר הזמר יצא לצילומים עם הצוות בלעדי והודיע לי שהם כבר צילמו והוא ישב עם העורך לסיים את הקליפ. לאחר שהזמר הודיע לי שאינו מתכוון לעשות עבודה נוספת עימי לשיפור הקליפ, לא הסכמתי ששמי יופיע על הקליפ מאחר ולא הייתי שלמה עם התוצר שאינו מייצג את המקצועיות שלי. יחד עם זאת הודעתי לו שאני לא מוותרת על זכויותי בכתיבת התסריט. לבסוף הזמר כתב את שמו כתסריטאי. בקליפ חלקים ברורים מהתסריט שלי שנכתב בחלקו עפ"י רעיונות הזמר ובחלקו עפ"י שיקול דעתי המקצועית. למותר לציין שהשקעתי שעות רבות בלימוד, ייעוץ מקצועי, עשיה, יצירה, מפגשי תיאום ציפיות ולבסוף פירוט התסריט בפני הצוות כולו. על פניו - האם מדובר בהפרת זכויות יוצרים. באם, כפי שאני מבינה, מדובר בהפרה כזו, מה הסכום שאפשר לבקש בתביעה קטנה על הפרה כזו של זכויות היוצרים. (הזמר לא הגיב למכתב ההתראה ששלחתי אליו), תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום רב, קשה להבין מתיאורך את הסיטואציה העובדתית במלואה. לא ברורה לי המשמעות של דברייך: לא הסכמת ששמך יופיע על הקליפ, אך לא וויתרת על זכויותייך אבל כן הסכמת לפרסום הקליפ רק לא בצורתו הסופית? כמו כן, לא ברורה לי ההתקשרות המשפטית ביניכם ומה הוסכם לעניין שמירת הזכויות. אני ממליצה כי תפני לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לבחון את הסיטואציה באופן מעמיק, וכן לבחון את דרכי הפעולה האפשריות שעומדות בפניך. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים