זכויות יוצרים בעיצוב מטבח
רכשתי דירה ואני רוצה לבנות מטבח. מעצבת מטבחים נתנה לי רעיון לסידור המטבח (איפה לשים כל דבר- מקרר, כיריים וכו'). לקחתי את הרעיון ופניתי למעצבת אחרת ולנגר שיכינו לי את המטבח שהוא פרי דמיונה של הקודמת. האם הפרתי זכויות יוצרים? ניתן יהיה לתבוע אותי אם תגלה זאת?
נעמי שלום, זכות יוצרים אינה מגנה על רעיון אלא על דרך הביטוי של הרעיון, ולכן אם השתמשת ברעיונותיה של המעצבת בלבד לא מדובר בהפרת זכות יוצרים. אולם, במידה ואותה המעצבת סיפקה לך ביטויים מוחשיים של רעיונותיה, כגון תוכנית אדריכלית או הדמיית מחשב של המטבח, ואת העתקת את התוכנית או ההדמייה, אז ככל הנראה מדובר בהפרת זכות יוצרים שכן התוכנית/ההדמייה נחשבות ליצירות מוגנות. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
תודה. היא אכן הציגה בפני הדמיה על המחשב שלה- אך לא מסרה לי אותה משורטטת על דף. אני בניתי על סמך הזיכרון שלי- עם שינויים קלים. עדיין נחשב להפרה..?
זה תלוי בתוצאה הסופית אותה יש לבחון אל מול ההדמייה (אשר אני מבינה שאין בידך). יש להבחין בין עיצוב החלקים (אשר ייתכן ויהיה מוגן) ובין מיקומם של חלקים פונקציונליים (במקרה כזה לא תהיה הגנת זכות יוצרים). * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.