לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מ.ר.

זכויות יוצרים על שירים ולחנים

שלום רב, אני מלחין ולאחרונה כתבתי מקבץ שירים (לחן+שירה+מנגינה). המילים עצמן אינן שלי אלא נכתבו בידי יוצר אחר, אך כל השאר שלי. אשמח לדעת מענה על שתי שאלות: 1. אני מעוניין להעלות את החומר ליוטיוב בכדי לקבל חשיפה. כיצד אני מגן על עצמי מגניבת לחנים/חומרים? 2. האם אישור במייל מבעל זכויות היוצרים מספיק בכדי להעלות את החומר? בתודה ובברכה, מ.ר.

עו"ד מיכל לוצאטו

מ.ר. שלום, זכות היוצרים אינה טעונה רישום (להבדיל מפטנט או סימן מסחר למשל), ולכן מהרגע שקיבעת את יצירתך, הרי שקמה לך זכות יוצרים (בהנחה והיצירה עומדת בדרישות המינימליות של החוק כגון מקוריות). כמובן שאינך יכול לשלוט במעשיהם של אחרים, אולם במידה ואכן יפרו את זכותך הרי שתקום לך עילת תביעה בגין הפרת זכות זו. על מנת לבסס את עילתך, ראשית עליך להוכיח כי מדובר ביצירה ברת הגנת זכות יוצרים, ושנית עליך להוכיח כי מדובר ביצירה שלך. לצורך זה עליך לספק ראיות כגון מועד יצירת היצירה. ישנן מספר דרכים בהן ניתן לעשות זאת כגון רישום זכות יוצרים במרשם האמריקאי ו/או הפקדה אצל נוטריון, ולכן מומלץ כי תפנה לקבלת ייעוץ מקצועי בדבר הדרך הנכונה עבורך. בנוסף, תמיד מומלץ להוסיף פסקת זכויות יוצרים המדגישה כי מדובר ביצירה מוגנת, ומפרטת את הפעולות המותרות/האסורות ביצירה. לעניין שאלתך השנייה, לטעמי אין להסתפק באישור במייל מבעל זכות היוצרים, אלא לנסח מסמך משפטי מפורט אשר יתייחס לכל הסיטואציות המשפטיות האפשריות, וזאת על מנת להימנע מאי-הבנות וסכסוכים עתידיים, וכן על מנת לספק לך את הראייה החזקה ביותר בנוגע להסכמת בעל זכויות היוצרים לעשיית שימוש מסוים ביצירתו. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

מ.ר.

מיכל שלום, מאד מודה לך על ההתייחסות. תודה! בכבוד רב, מ.ר.

עו"ד מיכל לוצאטו

בשמחה רבה! מיכל

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים