לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חיים בניסטי

זכויות יוצרים על שרבוט

שלום, במקצועי הנני מעצב לוגואים לעסקים קטנים ובינוניים. לאחרונה אחד הלקוחות שלי שירבט לי על דף רעיון לעיצוב לוגו, רעיון די פשוט ובנאלי שעלה במוחי עשרות פעמים. לבסוף הלקוח לא השתמש ברעיון המשורבט הנ״ל. כעת הגיע לקוח חדש שהרעיון ההוא מתאים לו. שאלתי היא, במידה ואני מעצב ללקוח החדש לוגו על פי הרעיון שהלקוח הקודם הראה לי, האם מדובר בהפרת זכויות יוצרים ויש עילה לתביעה? תודה!

עו"ד מיכל לוצאטו

חיים שלום, יש להבחין בין רעיון לבין ציור/איור. ברגע שאותו לקוח קיבע את הרעיון שלו, באופן פיזי, כאיור, הרי שנוצרה יצירה. נשאלת השאלה האם אותה יצירה ראויה להגנת זכויות יוצרים? לפי חוק זכות יוצרים היצירה צריכה לעמוד בתנאי סף מינימליים, ביניהם דרישת המקוריות. המשמעות היא שאם אכן מדובר באיור חסר מקוריות לחלוטין, ככל הנראה שהוא לא יזכה בהגנת זכות יוצרים. אולם, פעמים רבות לא ניתן לענות על שאלה זו באופן וודאי, ולכן לאור העובדה כי אותו לקוח לא עשה שימוש באיור זה, הייתי שוקלת לפנות אליו ולבקש את אישורו בכתב לעשות שימוש באיור, על מנת לצמצם חשיפה עתידית. יש לזכור כי גם במצב בו סיכויי התביעה של אותו לקוח הם קטנים וככל הנראה אתה תזכה בתביעה, עדיף להימנע מסיטואציה זו מלכתחילה, שכן ניהול הליך משפטי יכול לקחת זמן ולעלות כסף רב. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים