לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוני

בחירת שם לאתר אינטרנט

מעוניין לבחור שם לאתר ולהקים חברה עם שם זהה.. האתר יעסוק בתחום האוכל. מבדיקה שעשיתי באינטרנט מצאתי שיש חברה בשם זהה אבל פועלת בתחום השיווק. האם יש בעיה להקים חברה \ לרשום אתר בשם זהה? חיפשתי מידע באינטרנט והנושא לא ברור מספיק. נראה לי מיותר לגשת לעו"ד או לרשום את השם כסמל מסחרי. 1. האם מותר לי לבחור בשם של חברה קיימת במידה והתחום הוא תחום שונה? 2. האם ממולץ לגשת לעו"ד שמתמחה בנושא? תודה.

עו"ד מיכל לוצאטו

יוני שלום, יש להבדיל בין 3 מישורים חשובים לעניין בחירת שם לעסק: 1. שם החברה- אותו רשם החברות צריך לאשר מתוך 3 אלטרנטיבות שאתה מציע מראש. במידה וקיים שם זהה/דומה, בקשתך לשם זה תדחה ואז או שאחד השמות החלופיים שהצעת יאושרו, או שיהיה עליך להציע שמות חלופיים אחרים. 2. סימן מסחר- זהו סימן בו משתמשים חברה או אדם פרטי לצורך סימול מוצרים ו/או שירותים, והוא יכול להיות מורכב מאותיות, איורים, סמלים גרפיים או שילוב שלהם. 3. שם דומיין- הכתובת של אתר האינטרנט של העסק. כאשר הינך בוחר שם לעסק ישנם שני אלמנטים חשובים עליהם צריך לחשוב: 1. כיצד אני שומר על הייחודיות של העסק שלי, כך שלא יבלבלו אותי עם עסקים אחרים? (למשל בדרך של בחירת שם ייחודי, דוגמת Google) 2. לבצע בדיקה על מנת לוודא (ככל הניתן) שאינני מפר זכויות של אחר, כמו למשל סימן מסחר/דומיין של עסק קיים אחר. היות ואתה נמצא בסיטואציה בה כבר קיימת חברה עם שם זהה, ובמידה ואינך רוצה לבחור שם אחר, בהחלט הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי על מנת שלא לעשות טעויות שעלולות ליצור לך בעיות שיווקיות, משפטיות וכספיות בעתיד. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים