א.ש

דיני קניין במוסדות אקדמאיים

שלום, סטודנטים במוסד אקדמאי התבקשו להכין מיצג אשר משקף את הנלמד בקורס. על בסיס החומר הנלמד בקורס, פיתחו הסטודנטים מוצר. המוצר הנ"ל פורסם ע"י גורם שלישי ללא ידיעתם של הסטודנטים או המכללה. בעקבות הפרסום המוצר התברר כהצלחה בתחומו. נשאלות השאלות : למי שייך המוצר?? למכללה? לסטודנטים? לשניהם? מה חלקו של המפרסם? האם פגע בזכויותיהם של הסטודנטים? והיכן זה מעוגן בחוק? תודה לעונים!

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, על מנת לענות על שאלות אלו יש לבחון את נסיבות המקרה לעומקן. מהו המוצר? איזה דינים מגנים עליו אם בכלל- פטנטים, סימני מסחר, זכויות יוצרים, מדגמים? לאילו תנאים הסכימו הסטודנטים בכניסתם למוסד האקדמי? יש לענות על כל שאלות אלו ועל עוד הרבה מאוד שאלות. אני ממליצה כי תפנו לקבלת ייעוץ מקצועי. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים