תומר

זכויות יוצרים שמירת כתבות לשימוש ציבורי

שלום, אני עובד ספריה ומבקש לדעת אם יש מותר לי לשמור כתבות מתוך עיתונים גדולים (ידיעות, הארץ, דה מרקר, מקור ראשון, ישראל היום וכדומה) בתוך המערכות הממוחשבות של הספרייה. האם עליי לבקש את אישור המו"ל של העיתון ? גם אם איני מוכר את העיתונות אלא רק שומר אותה? האם מיקרה כזה התרחש בעבר ובמידה וכן מה נפסק ?

עו"ד מיכל לוצאטו

תומר שלום, כתבה הינה יצירה ספרותית המוגנת בזכות יוצרים במשך כל חייו של היוצר וכן שבעים שנה לאחר מותו. שמירת כתבות בתור מערכת ממוחשבת הינה למעשה עשיית עותק בלתי מורשה של היצירה, דבר אשר יכול להיחשב להפרת זכות יוצרים אלא אם כן מדובר בשימוש מותר כגון "שימוש הוגן". לא פירטת מדוע ברצונך לשמור את הידיעות, אולם במידה וברצונך לשמור את הכתבות על מנת לאפשר גישה אליהן, הרי שמדובר גם בהעמדת היצירה לרשות הציבור, עוד פעולה השמורה רק לבעל זכות היוצרים. מבלי להיכנס לפרטי המקרה נראה כי עדיף שתפנה לקבלת אישור מבעלי הזכויות. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים