גיא מ

זכויות יוצרים בטקסט עם שאלות

שלום, אני מעוניין לעשות תרגול של "grammar" למצוא טקסט ולשאול עליו שאלות למטרות רווח. האם אפשר להעתיק שתי פסקאות מתוך ספר? אם לא, מהן האפשרויות שלי? תודה על העזרה!

עו"ד מיכל לוצאטו

גיא שלום, ככלל, יצירה ספרותית הינה יצירה המוגנת בזכויות יוצרים. תקופת זכות היוצרים הינה למשך חייו של היוצר וכן שבעים שנה לאחר מותו. במידה ומדובר בטקסט שכבר לא חלה עליו הגנת זכות יוצרים, הרי שביכולתך לעשות שימוש בטקסט ללא צורך בקבלת אישור מבעל הזכות. במידה ומדובר ביצירה מוגנת, ייתכן כי השימוש ייחשב לשימוש הוגן לצורך הוראה או בחינה כהגדרתו בסעיף 19 לחוק זכות יוצרים: 19. (א) שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. (ב) לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין היתר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. (ג) השר רשאי לקבוע תנאים שבהתקיימם ייחשב שימוש לשימוש הוגן. לפי שאלתך אני מבינה שלא מדובר במוסד חינוך ממלכתי, והחוק אינו מגדיר "מוסד חינוך" מהו, אולם שימוש הוגן במוסדות חינוך פרטיים כבר הוכר בעבר בפסיקה. כמובן שכל מקרה נבחן לגופו בהתאם לתנאי הסעיף. אופציה נוספת היא לבקש את רשות בעל הזכות לעשות את השימוש האמור, וייתכן שהוא יתנה שימוש זה ברכישת רישיון שימוש כלשהו. בהצלחה. מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים