רוי

שאלה בנוגע לרישום פטנט

שלום רב, אם פיתחתי תוכנה שפותרת מספר בעיות בתחום מסוים, אך המודל העומד בבסיס התוכנה קיים בוריאציות שונות (ללא פטנט), עקרונית ניתן לרשום פטנט על התוכנה עצמה או על הרעיון להשתמש במודל הקיים על התחום הספציפי? למעשה מדובר בשימוש במודל ידוע, אך באופן חדשני שאינו קיים בעולם. בברכה, רוי

עו"ד מיכל לוצאטו

רוי שלום, ראשית חשוב להבהיר שעל מנת לקבל פטנט על הרעיון להיות חדש. לעיתים גם צירוף של כמה דברים קיימים יכול להוות קומבינציה חדשה שאינה מובנת מאליה ועל כן יכולה להיות מתאימה לדרישות החוק לקבלת פטנט. עם זאת, ישנו קושי כללי בקבלת פטנט מבוסס תוכנה ברוב המדינות המובילות (כגון ישראל, ארה"ב ואירופה). על מנת לנסות להתגבר על כך יש לקשור את התוכנה למנגנון ממשי, למשל לחומרה שתעבוד בצורה חדשה וטובה יותר. בנוסף, בשל הבעייתיות בקבלת פטנט בתחום התוכנה, במקרים רבים פונים להגנות מסוג אחר (כמו זכויות יוצרים, סימני מסחר, הסכמי סודיות וכו'). מומלץ כי תתייעץ עם עורכי פטנטים לקבלת ייעוץ פרטני יותר על מנת לבחון האם ניתן להגן על המצאתך ובאיזה אופן. בהצלחה. מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים