מאיה

זכויות יוצרים בPINTREST

היי במידה ואני מעונינת לבצע שימוש במשפטי "השראה" שונים שיש בPINTRET (שורת טקסט )לטובת ייצור מוצרים שונים שעלגביהם יוטבע הטקסט. איך ניתן לדעת אם הם מוגנים בזכויות יוצרים? איך ניתן לדעתמי מהם מוגן ? תודה רבה

עו"ד מיכל לוצאטו

מאיה שלום, להבדיל מפטנט או סימן מסחר, זכות יוצרים אינה זכות הטעונה רישום, ולכן לא ניתן לבצע חיפוש מקיף כפי שניתן לעשות במידה ואנו רוצים לבדוק אם סימן מסחר מסוים הינו סימן רשום או לא (וגם בתחום זה ישנם מקרים בהם סימנים לא רשומים נחשבים ל"סימנים מוכרים היטב" אשר גם הם זכאים להגנה מסוימת). באופן כללי, משפטים וביטויים יכולים לזכות בהגנת זכות יוצרים, ככל שמדובר ביצירה מקורית וייחודית, ובמקרה כזה השימוש בהם (ובוודאי שימוש מסחרי), מצריך קבל היתר מבעל הזכות ו/או רכישת רישיון שימוש. לצערי אכן מדובר בנושא מורכב עליו אין תשובה וודאית, כך שהעצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לנסות ולייצר משפטי השראה מקוריים משל עצמך. לחילופין את יכולה לקחת סיכון ולהשתמש במשפטים הקיימים, אך עליך להיות מודעת לעובדה כי דבר זה עלול לחשוף אותך לתביעה משפטית בגין הפרת זכות יוצרים. בהצלחה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים