יעקב רוב

זכויות יוצרים של תמונות של חיות בטבע

הורדתי תמונות מגוגל שהכותרת תמונות חינמיות ללא זכויות יוצרים אבל מתחת לתמונה מצויין "ייתכן ויש זכויות יוצרים". האם אפשר להשתמש בהן

עו"ד מיכל לוצאטו

יעקב שלום, על אף ההצהרה שהתמונות הן "חינמיות" (הצהרה שכלל לא בטוחה שהיא נכונה), מומלץ לוודא מי בעל הזכויות בתמונות ולקבל את הרשאתו. קיימת סבירות שהמקור ממנו הורדת את התמונות הוא אינו בעל הזכויות והורדת התמונות והשימוש בהן יהוו הפרה של זכות היוצרים. המלצתי היא לא להתפתות לכותרות כאלה ואחרות, אלא לפנות למקורות אמינים המציעים מאגרי תמונות לשימוש ללא תשלום או לחילופין עם תשלום עבור רכישת רישיון. בכל מקרה, חשוב לבדוק את רישיון השימוש בכדי לוודא שהשימוש שהנך עתיד לעשות עומד בתנאים. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים