נהוראי

זכויות יוצרים על תכני מדיה באינטרנט

האם מותר להוריד סרטים שהועלו לאינטרנט, ואם לא, מה היא הענישה בנושא, ואיך פועלים נגד התופעה?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום נהוראי, על מנת לדעת האם מותר להוריד סרט מהאינטרנט יש לענות על השאלה האם מדובר ביצירה מוגנת בזכויות יוצרים, כאשר ברוב המקרים התשובה תהיה חיובית. אני אדגיש כי העובדה שיצירה הועלתה לרשת אינה מעידה על נכונות היוצר/ים להעניק רישיון שימוש חופשי ביצירה, וברוב המקרים כשמדובר בסרטים ההעלאה מלכתחילה לא נעשית על ידי בעל הזכויות כך שפעולת ההעלאה כשלעצמה מהווה הפרת זכות יוצרים. במידה ומדובר ביצירה מוגנת הרי שהורדתה מהווה הפרה של זכות היוצרים, דבר אשר עלול להוביל לתביעה אזרחית ולתשלום פיצוי ללא הוכחת נזק עד לגובה של 100,000 ש"ח, וכן לענישה פלילית שיכולה להוביל למאסר של עד חמש שנים ולקנס נוסף. לאור כל האמור הרי שמומלץ להימנע מהורדת סרטים ולרכוש מנוי צפייה כדין (דוגמת נטפליקס). בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים