שי לוי

זכות יוצרים על גופן (פונט) מגליון/מגזין מודפס ישן

שלום רב, אני מעוניין ליצור גופן ממוחשב ממגזין ישן מודפס שמצאתי. המגזין הוא משנות ה80. שאלתי היא האם מותר לי להשתמש בגופן זה כשימוש פרטי או מסחרי? אני לא עיצבתי את האותיות אך אני ייצור את הגופן הממוחשב. האם עברתי על זכיות יוצרים? בנוסף, אין לי מידע על יוצר הטקסט או הגופן. אשמח לייעוץ משפטי. תודה רבה, שי לוי.

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום שי, גופן יכול לזכות בהגנה של דיני זכויות היוצרים בישראל, אם עומד בתנאי החוק. בהנחה שאכן קיימת זכות יוצרים בגופן, תקופת זכות היוצרים היא למשך חייו של היוצר ושבעים שנים לאחר מותו ולכן אם הזכות נוצרה בשנות ה-80, התקופה בה קיימת זכות יוצרים בגופן עדיין לא תמה, ולכן יש לקבל את אישור בעל הזכויות על מנת לעשות שימוש ביצירה, כאשר חוסר יכולת למצוא את בעל הזכות, אינה פותרת אותך מכך. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים