editor

שימוש בצילום מסך מוידאו מיוטיוב - מותר?

שלום, יש לי אתר באנגלית שמסקר חדשות ספורט מארה"ב. האתר מציג פרסומות מגוגל בצד. בחלק מהסיקורים, אנחנו אוהבים להשתמש בפונקציית ה embed שיוטיוב מציע. רצינו לדעת, האם ניתן לקחת צילום מסך מאותו וידאו מהיוטיוב שמסוקר באותה הכתבה, ולהציג את צילום המסך כתמונה המרכזית של הכתבה, כאשר כמובן מתחת לתמונה ניתן קרדיט למעלה הוידאו ולינק לוידאו עצמו ביוטיוב?

עו"ד מיכל לוצאטו

שלום, היות ולפי הכתוב מטרת האתר שלכם היא לצורך דיווח עיתונאי/סקירה, קיים סיכוי גבוה ששימוש זה יחשב ל"שימוש הוגן", כלומר שימוש מותר על פי החוק, ללא צורך בקבלת אישור בעל הזכויות. אולם, לצורך בחינת הוגנות השימוש יש לקחת בחשבון את הפרמטרים הבאים: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. ייתכן כי לעובדה כי מדובר גם באתר מסחרי המציג פרסומות תהיה השפעה על סיווג השימוש כ"הוגן", אולם קשה לי להעריך את הסיכויים ללא בחינת האתר עצמו. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים